Ajax spreman "razbiti" sopstveni transfer rekord

Da li će holandski šampion dovesti tinejdžersku senzaciju?

Ajax spreman "razbiti" sopstveni transfer rekord

Ajax se godinama unazad, bez obzira na razultate, oslanja na svoju slavnu školu fudbala kada je u pitanju pronalaženje materijala za prvi tim.

Iako je u protekle dvije ili tri sezone Ajax potrošio ozbiljnu svotu novca za pojačanja, još uvijek je to daleko od sredstava koja svake godine na nove igrače troše najveći, pa i oni osrednji klubovi iz liga petice.

Tako je i dalje titulu najskupljeg pojačanja u hisotriji Ajaxa drži Miralem Sulejmani, nekadašnji reprezentativac Srbije koji je na ljeto 2008. godine doveden iz Heerenveena za nešto više od 16 miliona eura. Tek par stotinja hiljada eura manje koštao je transfer Daleyja Blinda koji se prošlog ljeta iz Manchester Uniteda vratio u klub u kojem je i ponikao.

Po 15-ak miliona eura su koštala Ajaxova pojačanja za ovu sezonu, Quincy Promes i Edson Alvarez, dok je Razvan Marin plaćen 12.5 miliona.

Sada se, međutim, špekuliše da je Ajax spreman "razbiti" svoj transfer rekord.

Prema pisanju Gazzetta dello Sport, Ajax trenutno radi na transferu Reiniera, mladog veznjaka Flamenga.

Brazilac se već "svidio" nekolicini evropskih velikana, a Ajax je, prema pisanju novinara Nicola Schire, spreman dobro se potruditi da osigura njegov popis.

Ako je vjerovati posljednjim špekulacijama, Ajax će ponuditi Flamengu 40 miliona eura u zamjenu za 70% prava na Reiniera. Mladi veznjak je pod ugovorom sa Flamengom do 2024. godine, pa će za njegov transfer i biti potrebna ozbiljna cifra. Ukoliko Ajax zaista izdvoji 40 miliona eura, Reinier će postati daleko najskuplje pojačanje u hisotriji kluba.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Inače, u proteklom periodu se pisalo da i Paris Saint-Germain, Manchester City, Chelsea, Arsenal, Real, Atletico Madrid i Barcelona rade na Reinierovom transferu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi