U bh. nogomet se vratio trener koji je osvojio naslov prvaka sa Modričom

Njegov novi klub ima jasan cilj

U bh. nogomet se vratio trener koji je osvojio naslov prvaka sa Modričom

S. Mlaćo
Član Prve lige Republike Srpske FK Tekstilac iz Dervente dobio je novog trenera. Radi se o Slaviši Božičiću koji je već radio u bh. nogometu.

Posljednji angažman iskusni stručnjak imao je u Srbiji, a sada kreće u nove izazove.

Božičić je u BiH radio u FK Modriča gdje je napravio historijski uspjeh sa ovim klubom. Modriča je bila prvak naše zemlje i igrala kvalifikacije za Ligu prvaka. Vodio je i banjalučki Borac, zenički Čelik, Rudar iz Kaknja, Slaviju, a okušao se i u Jamajci, Austriji, Gani...

Za Modričane su tada nastupali Stevo Nikolić, Jadranko Bogičević, Joco Stokić, Bojan Tripić, Nikola Vasiljević...

Iskusni stručnjak sada dolazi iz redova leskovačke Dubočice i sigurno je Tekstilac dobio vrijedno pojačanje za drugi dio sezone.

Božičić dobro poznaje stanje u bh. nogometu, a jasno je da će se njegova ekipa itekako morati pojačati.

Oglasi

🔵 POČELI SMO! 🔵 17 fudbalera danas je počelo pripreme sa pomoćnim trenerom Dejanom Plisnićem! 🔵 Sutra nas očekuje imenovanje novog šefa struke i priključenje preostalih prvotimaca!

Posted by FK Tekstilac Derventa - ФК Текстилац Дервента on Monday, January 30, 2023

Na predstavljanju je pohvalio infrastrukturu koju ima ovaj klub, te istakao da vjeruje u ispunjenje cilja – opstanak u ligi.

Na prvom treningu Tekstilca bilo je i nekoliko novih nogometaša koji će pokušati nametnuti Božičiću i dati svoj doprinos u drugom dijelu sezonu. Svi vjeruju da zajedničkim snagama klub iz Dervente može u tome uspjeti, ali svjesni su da je teren jedino mjerilo.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Tekstilac je prvi dio sezone okončao na 16. mjestu sa 14 osvojenih bodova. Ispod njega su tek Podrinje i Alfa Modriča sa 13 bodova.

Drugi dio sezone će otvoriti duelom protiv Drine u Zvorniku.

Top Komentari

Kakanj
Pozdravio ga Mensa
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi