Pao je i potpis: Zadovoljni i Radović i FK Sarajevo!

Riješena sudbina pouzdanog defanzivca

Pao je i potpis: Zadovoljni i Radović i FK Sarajevo! · Saznajemo

Admin Čaušević

Otklonjene su sve dileme oko budućnosti Slaviše Radovića. Nakon što su se pojavile informacije da bi iskusni lijevi bek mogao napustiti višestrukog prvaka BiH na kraju su zadovoljni i fudbaler i FK Sarajevo.

Slaviša Radović je u FK Sarajevo stigao zimus nakon iskustva u latviskoj ekipi Liepaja, a posljednjih sedmica se špekulisalo o mogućem odlasku sa Koševa.

Ipak, od odlaska neće biti ništa te će bivši defanzivac Veleža i Radnika iz Bijeljine i dalje nositi dres Bordo kluba. 

Kako SportSport.ba saznaje u FK Sarajevo su aktivirali opciju u ugovoru vezanu za produženje za još jednu godinu te je na taj način s Radovićem produžen ugovor.

Prilikom dolaska defanzivac je za potpisao za bh. prilike itekako popularni "1+1" ugovor pa će nakon današnjeg potpisa dres Sarajeva nositi najkraće do 2025. godine. 

Oglasi

U dosadašnjem dijelu sezone Radović je upisao dva nastupa, dok na debiju Simona Rožmana protiv Posušja nije dobio priliku za igru. 

FK Sarajevo je tokom prijelaznog roka iz Igmana dovelo Elvira Durakovića koji za sada ima prednost ispred Radovića, ali sezona je duga i sitaucija se može promijeniti. 

Inače, Radović kotira kao jedan od najboljih lijevih bekova u posljednjoj deceniji Premijer lige što je pokazao svojim igrama u Veležu i Radniku.

Nakon što je s Rođenim osvojio Kup BiH na ljeto 2022. godine otišao je u Latviju, međutim u toj baltičkoj zemlji se zadržao jednu polusezonu poslije čega je uslijedio transfer u Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pored ovih klubova Radović je nastupao za zvorničku Drinu, Olimpik, Vojvodinu i Voždovac.

U 4. kolu Premijer lige Sarajevo gostuje Tuzla Cityju, taj meč se igra u ponedjeljak, pa preostaje da se vidi da li će Rožman Radoviću ukazati povjerenje i dati mu priliku za igru do prve minute.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

brada1975
Za Durakovica je Maldini
4 1
Kakaks
Odličan igrac ,sto ce svojim igrama i ABD pokazati !
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi