Teško je i pogledati ruku Slaviše Radovića, ali čovjek je ustao i nastavio igrati
Slaviša Radović je na debiju doživio poprilično neugodnu povredu prsta

Lom prsta na početku meča

Teško je i pogledati ruku Slaviše Radovića, ali čovjek je ustao i nastavio igrati

M. Šljivak

Lijevi bek FK Sarajevo Slaviša Radović doživio je poprilično bolnu povredu u utakmici 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv HŠK Zrinjski. On je na samom otvaranju utakmice slomio prst desne ruke.

Slaviša Radović stigao je kao pojačanje na lijevom beku za FK Sarajevo u zimskom prelaznm roku, a već nakon nekoliko minute igre u debiju za Bordo tim doživio je neugodnu povredu.

Prst Slaviše Radovića je potpuno iskočio iz zgloba

Nakon jednog duela s Barišićem u kaznenom prostoru Radović je nazgodno pao na ruku. Ustao je i nastavio igrati da bi potom ponovo završio na travi stadiona Rođeni.

Ispostavilo se kako je 29-godišnji lijevi bek slomio prst desne ruke. Vidjelo se to jasno na snimku kamera i ovo je zaista teško za pogledati.

Radoviću je odmah na terenu ljekarska služba FK Sarajevo vratila prst u 'normalno stanje' i on se vratio na teren.

Treneri Mirza Varešanović i Krunoslav Rendulić u današnjoj utakmici su se odlučili za sljedeće sastave.

Oglasi

FK Sarajevo: Šahinović, Vršajević, Balta, De Oliviera, Varešanović, Kyeremeh, Šerbečić, Radović, Čirjak, Martinović, Ziljkić.

Na klupi Bordo tima su Dizdarević, Vrankić, Trako, Mulalić, Čataković, Ramić, Tomašević, Salčin i Mustafić.

S druge strane za Zrinjski nastupaju: Marić, Barišić, Ćorluka, Ivančić, Ćuže, Jakovljević, Sučić, Ilinković, Memija, Tičinović, Bilbija.

Na klupi su ostali Topić, Jukić, Kiš, Sabljić, Malekinušić, Stanić, Magdić, Kamenar, Vukotić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo je ovu utakmicu ušlo sa šestog mjesta na tabeli i ima 25 bodova, te će se do kraja sezone boriti za jednu od pozicija koje vode u evropska takmičenja.

Zrinjski je lider na tabeli sa 39 osvojenih bodova uz jako dobru situaciju u borbi za osvajanje nove titule.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti