Posušje danas završilo najveći izlazni transfer u historiji kluba!

Hanuljak ima novi klub, sve je ozvaničeno

Posušje danas završilo najveći izlazni transfer u historiji kluba!

Samir Mlaćo
Sjajan posao napravio je bh. premijerligaš HŠK Posušje danas.

Sjajni Marko Hanuljak karijeru će nastaviti u Lokomotivi iz Zagreba, a s obzirom da je imao važeći ugovor, Posušje je zaradilo adekvatno obeštećenje.

Kako je povrđeno za SportSport.ba, radi se o najvećem izlaznom transferu ovog kluba i na Mokrom Docu su itekako sretni i zadovoljni. Svjesni su bili da se Hanuljak neće dugo zadržati, ali su ga vezali ugovorom, te spremni bili na transfer.

Odlazak Hanuljka i sjajan posao Posušja potvrdio je za SportSport.ba i Slavko Brekalo, sportski direktor HŠK Posušje.

“Hanuljak je novi član Lokomotive. Sa nama je imao ugovor na godinu i po dana. To je sada najveći izlazni transfer u historiji kluba. Svi smo zadovoljni, unaprijed smo to planirali, pa smo doveli Luku Markovića. Ugradili smo se i za naredni transfer. Transfer je jako dobar za bh. prilike“, potvrdio je Brekalo.

Oglasi

Sretan je zbog obavljenog posla. Vjeruje da je klub na pravom putu. 

“To je putokaz da smo na pravom putu, da imamo jasnu strategiju. To je pronaći momke i profilirati ih dalje. Premijer liga je idelna za to, idealna međustepenica za jače lige, kao npr HNL. Naš klub ima svoju viziju i pokušat ćemo je pratiti i dalje“, kazao je ambiciozni Brekalo.

Hanuljak je poznato ime u hrvatskom nogometu, a nastupao je čak i za mladi tim Fiorentine. Vratio se u Osijek II, doveli su ga zatim čelnici Posušja i napravili sjajan posao.

U prvom dijelu sezone upisao je 17 nastupa u prvenstvu uz po jedan pogodak i jednu asistenciju.

Jedan nastup je dodao u Kupu BiH.

Oglasi

Bio je i omladinski reprezentativac Hrvatske, a tek su mu 23 godine. Transfer je potvrdio i hrvatski klub.

Nakon što su se HŠK Posušje i Lokomotiva dogovorili oko uvjeta transfera, dvadesettrogodišnji vezni igrač, Marko...

Posted by NK Lokomotiva Zagreb on Wednesday, February 15, 2023

“Nakon što su se HŠK Posušje i Lokomotiva dogovorili oko uvjeta transfera, dvadesettrogodišnji vezni igrač, Marko Hanuljak, stigao je na Kajzericu!

Marko je svoje prve nogometne korake ostvario u rodnom Đakovu, zatim je mlađe kategorije prošao u osječkom Hypo Limaču od kuda se kao maloljetnik zaputio u talijansku Fiorentinu. Nakon talijanske epizode vratio se u Osijek iz kojeg je došao u Posušje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Marko je odigrao za mlade selekcije Hrvatske (od U14 do U20 kategorije) impresivnu 51 službenu utakmicu.

Marko dobrodošao na Kajzericu!“, objavili su iz redova NK Lokomotiva Zagreb.

Top Komentari

Je.(b)o vas taj prefiks HŠK u nazivu HŠK Posušje, pa gdje taj klub igra u Hrvatskoj ili u BH. Porucujem svima onima koji nisu Hrvati po nacionalnosti da ne igraju ni za jedan klub u BH koji ima HŠK kao prefiks u nazivu kluba. Takodje da ne mogu da shvatim da ti svi klubovi imaju sahovnicu na grbu fudbalskog/nogometnog sportkog kluba. Na tome treba poraditi Fudbalski Savez BH, ako im se ne svidja neka onda igraju u hrvatskoj a ne u BH. Zamislite da nogometni klubovi u Svicarskoj imaju prefikse u nazivu Italijanski - Nemkacki - Francuski i da svaki od njih ima na grbu sportskog kluba, nemkacku, francusku ili italiansku zastavu. Ovome se stati na put u BH jednom zauvijek na put, ako ti se ne svidja ne moraju ni postojati takvi klubovi. Jednom se zauvijek mora napraviti carski rez u nogometu u BH ili neka ne postoji nikako nogomet u BH, jer ne treba nam nista na pod svaku cijenu.
3 2
plemic
kopirate sarajvo, svaka ćast.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti