Slavko Petrović dobio novu funkciju u FK Radnik

Dobio povjerenje čelnika kluba

Slavko Petrović dobio novu funkciju u FK Radnik

Edmir Škorić

Na sastanku Upravnog odbora FK Radnik danas je odlučeno da dosadašnji šef stručnog štaba Slavko Petrović bude imenovan za Tim menadžera.

Naravno, ovo imenovanje neće promijeniti odnos u radu Petrovića s igračima, no dobit će veća ovlaštenja u klubu kada je selektiranje igračkog kadra u pitanju.

"Prihvatio sam ovu odluku UO, želim da doprinesem daljem napretku i razvoju kluba. Želim da istaknem da sam Upravnom odboru prezentovao da ne želim da u bilo kakvim pregovorima sa igračima učestvujem sam, bez prisustva nekog iz Upravnog odbora. Ne bih volio da se moje ime povlači u negativnom kontekstu. Upravni odbor je odlučio da u pregovorima sa mnom uvijek učestvuje Zoran Sofrenić, a konačnu odluku će na kraju uvijek donositi Upravni odbor", rekao je za portal Dešavanja u Bijeljini Slavko Petrović.

Petroviću su odriješene ruke jer mu Uprava vjeruje u narednim transferima.

Zoran Sofrenić će uvijek s Petrovićem biti aktivan kada je selekcija igrača u pitanju i pred njima dvojicom bit će puno posla u narednom periodu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Trenutno imamo 18 igrača sa kojima moramo razgovarati. Jednima tokom ljeta ističe ugovor, dok određeni broj ima posebne klauzule u svojim trenutnim ugovorima. Pod hitno to moramo riješiti kako bi znali sa čim raspolažemo u narednom periodu. Već sutra ću sa šefom struke, gospodinom Petrovićem organizovati dinamiku razgovora" rekao je Zoran Sofrenić, za Dešavanja u Bijeljini.

Nije ni čudo što je Petroviću ukazano povjerenje, budući da se radi o izuzetnom stručnjaku koji je osvajao Kup s Bijeljincima, a radio je još u tuzlanskoj Slobodi i Željezničaru, te određenom broju klubova u Srbiji i Njemačkoj.

Top Komentari

encco
Dobio povjerenj čel(t)nika kulba :D
2 0
milivoje
Mamicu vam j...m i tebi i Sofreniću
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi