Petrović o novoj "zlatnoj koki", nikad kvalitetnijoj ligi, najboljem igraču prvenstva, budžetu...

Trener Radnika govorio za SportSport.ba

Petrović o novoj "zlatnoj koki", nikad kvalitetnijoj ligi, najboljem igraču prvenstva, budžetu... · Intervju

A. Čaušević

Slavko Petrović je već godinama jedan od najkarizmatičnijih trenera u Premijer ligi BiH. 

Srbijanski trener ove sezone sjedi na klupi Radnika. Nakon 14 kola osvojeno je svega 11 bodova te je borba za opstanak logičan slijed događaja, međutim Petrović smatra drugačije.

"Manje je bodova nego što smo očekivali, u određenim utakmicama smo imali i pehova, evo i sada u zadnjoj. Jako puno povrijeđenih igrača. Ova pauza nam dobro dolazi da se povrede saniraju te da finiš polusezone dočekamo sa svim igračima", kazao je Petrović na početku razgovora za SportSport.ba.

Ovo mu je najteža sezona otkako je u bh. fudbalu jer kako kaže Radnik se uoči početka sezone odlučio za određene finansijske rezove.

"Sigurno da je ovo najteža sezona. Smanjili smo budžet preko 200.000 KM na godišnjem nivou. Oprijedili smo se da uđemo sa dosta mladih igrača u sezonu. Deset igrača nas je napustilo, od čega je njih šest bilo standardnih. Fali nam još širine, ali i pored toga, zaslužili smo više bodova nego što imamo."

Finale jesenjeg dijela polusezone za Radnik je za dva kola kada će u Bijeljinu stići Krupa, direktan konkurent za opstanak.

"Za dva kola nam dolazi Krupa. Imamo utakmicu i protiv Mladosti na domaćem terenu. Gostovat ćemo Olimpiku. Ima dovoljno utakmica. Prvih sedam ekipa je sebi već obezbijedilo mjesta. To su ogromne razlike što se tiče budžeta i igračkog kadra. To su samo pitanja ko će biti osmi, deveti, deseti, a koje dvije ekipe ispasti."

"Ja sam trener koji sam sebi pravi pritisak. Uvijek težim za boljim. Nisam ni ja zadovoljan trenutnom situacijom. Ali sam ubijeđen da naš igrački kadar da neće ući u zavrzlamu i borbu za ispadanje. Ipak, imamo ekipu koja je do sada pokazala određeni karakter što se tiče borbenosti i trkačkog dijela."

Bradonjić biser

Smatra da je Radnik mogao imati i više bodova. Istakao je utakmice protiv Mladosti kada je njegov tim vodio 1:2, ali je njegov tim izgubio s 3:2, te meč protiv Zrinjskog i dva primljena gola u finišu meča.

"Igrači sebi postavljaju ciljeve i osjećaju pritisak. Niko nije sretan s ovom situacijom. Da imamo pet ili šest bodova više o tome se više ne bi pričalo. Vjerujte, da su igrači pokazali karakter. Nije im svejedno. I pored toga što nije sakupljeno dovoljno bodova i to je veliki plus."

Radnik je u prošlosti napravio nekoliko odličnih transfera. Otišli su Samir Memišević, Besim Šerbečić, Dino Beširović. Naredni "veliki posao" je prema svemu sudeći Vladimir Bradonjić.

"Bradonjić je sigurno zlatna koka kluba. Spada među plejjadu najtalentovanijih igrača. Do prije par mjeseci je ulazio s klupe, sada nosi ekipu. Tu su mladi Gogić i Nikić. Tu je i Motika. Imamo mladih igrača na koje se možemo osloniti. Trebat će vremena, ali se možemo na njih osloniti."

Tatar najbolji

Kazao nam je da je ovo najkvalitetnije izdanje Premijer lige otkako je stigao u Bosnu i Hercegovinu.

U Bosni sam od 2014. godine. Ove sezone se igra najbolji fudbal. Ekipe su najkvalitetnije u ovih šest i pol godina. Utakmice po kvalitetu su bolje i sigurno su bolje za gledanje."

Istakao je da ništa neće biti gotovo do samog kraja, a kao najboljeg igrača u dosadašnjem dijelu sezone izdvojio je Benjamina Tatara iz FK Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nezahvalno je bilo šta prognozirati. Ima još zimski rok. Timovi će pokušati da egaliziraju greške koje su napravili. Ne može se se ništa sa sigurnošću reći. Mislim da će sve biti odlučeno tek na kraju."

"Ima više igrača, ali je Tatar odigrao jednu fenomenalnu sezonu. Više je igrača u Željezničaru, Sarajevu i Zrinjskom. Dosta igrača je dobilo šansi i u A reprezentaciji. Sigurno je čitava liga dobila na kvalitetu i sada neki igrači dolaze do izražaja."

Top Komentari

SonPen1946
TVOJE "NE" UCINILO TE LEGENDOM! HAHAHAHAHH
22 6
tbra
Sto dajete medijski prostor ovoj ublehi od trenera?
2 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti