Petrović: U naredna dva meča moramo osvojiti najmanje četiri boda

Olimpik se još nada ostanku

Petrović: U naredna dva meča moramo osvojiti najmanje četiri boda

E. Škorić

Olimpik je danas propustio priliku da na Koševu pobijedi Mladost i napravi važan korak u borbi za opstanak.

"More" prilika propustili su domaći igrači protiv Mladosti, a na kraju i penal u 83. minuti. Sve to s igračem više, jer je u 42. minuti kod gostiju zbog psovanja sudiji isključen Dedić.

Trener Slavko Petrović je razočaran, kaže da su emocije tu i da je njegov tim jednostavno propustio prevelik broj dobrih prilika.

"Jako je teško sada reći bilo šta poslije utakmice. Emocije su sigurno tu. Teška utakmica. Ako već izradiš sedam-osam kvalitetnih šansi, od toga 3-4 zicera, moraš pričati da je realizacija bila loša. Sem toga, penal... Mislim da se Mladost branila sa svim mogućim i uspjela je to da odbrani. Nismo iskoristili tu prednost s igračem više", rekao je Petrović, dodavši:

"Naredno kolo gostujemo Radniku i sigurno još jedna teška utakmica protiv direktnog konkurenta, pa Krupi... Moramo uzeti najmanje četiri boda ako želimo da imamo neke realne šanse da ostanemo u ligi. Treba razmišljati iz kola u kolo i pripremati ekipu za svaku sljedeću utakmicu".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Olimpik je bodovno izjednačen s Krupom i oba tima imaju po 25 bodova, no Vukovi su ti koji bi ispali u slučaju da ova dva tima na kraju budu izjednačena.

Slijede im teška gostovanja kod Radnika i Krupe, a zatim i duel sa Sarajevom u 33. kolu za kraj.

Top Komentari

KB9
A o lopovluku nemas sta da kazes??
1 4
MLADOST
Hajde kad nas sudije pokradu protiv većih klubova, ali kad je sudija po zadatku postavljen i kada igramo protiv Olimpika, e jbg, nema ovo smisla ali nikakvog. Mi prije svake tekme moramo ukalkulisati i sudije na protivničkoj strani i na osnovu toga odrediti formaciju i zadatke na trenu. Pa Real bi se borio za opstanak.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije