Slavko Petrović predstavljen: Radnik nekad i danas - nebo i zemlja

Naslijedio Slobodana Starčevića

Slavko Petrović predstavljen: Radnik nekad i danas - nebo i zemlja

Slavko Petrović i zvanično je predstavljen kao novi trener Radnika iz Bijeljine.

Klupu ovog premijerligaša je nakon kratkotrajnog boravka u Semberiji napustio Slobodan Starčević, a na njegovo mjesto je došao trener pod čijim su vodstvom 'plavo-bijeli' ranije osvojili Kup BiH i po prvi put igrali u Evropu.

Petrović je danas održao konferenciju za medije na kojoj je otvoreno govorio o onome što ga čeka u nastavku sezone.

"Kada mi je prije nekoliko dana zazvonio telefon u Njemačkoj, sa druge strane je bio gradonačelnik Bijeljine Mićo Mičić koji je i 2014. godine bio inicijator mog dolaska sa tadašnjim sportskim direktorom. Znao sam da to neću odbiti, jer je taj čovjek prema meni bio maksimalno fer i korektan, tako da sam na kraju po drugi put u 'mom' klubu. Situacija se u međuvremenu promijenila. Kada sam tek došao, klub je bio zadnji s tek jednim osvojenim bodom, a danas je stabilan u svim segmentima. Sadašnji dolazak je iz te perspektive za mene puno lakši", rekao je Petrović na početku obraćanja.

Prisjetio se dana kada je za vrijeme njegovog prvog mandata Bijeljina živjela za Radnik.

"U Bijeljini je vladala jedna strahovito dobra atmosfera. Čitav grad je, mislim i po prvi put, živio za fudbal. Vidjelo se i na našoj Kup utakmici protiv Slobode da je 5.000 ljudi došlo da nas bodri. Tu atmosferu bih poželio i u ovom mandatu. Iz svih izvora znam da je atmosfera među igračima sada jako dobra, pa je i to razlika u odnosu na moj prvi mandat kada sam morao sve to ispočetka stvarati."

Vjeruje da Radnik i u nastavku sezone može bilježiti dobre rezultate. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Čeka nas puno rada. Važno je da zaustavimo rasipanje ekipe i da ovaj sadašnji kadar nadogradimo s kojim pojačanjem, jer onda bi se moglo ozbiljno računati na neka ozbiljna mjesta u ovoj ligi koja sigurno jedan grad kao Bijeljina zaslužuje. Neće biti lako, pogotovo jer su mnogi uložili velika sredstva da dođu do titule, ali zašto ne pokušati ako je moguće", istakao je, između ostalog, Petrović.

Petrović je, podsjetimo, posljednji angažman imao na klupi Slobode koju je vodio do ljeta 2018. godine. 

Top Komentari

BN78
Mićo Mićić je Krstajiću ostavio Petrovića,da sa klubom potpiše ugovor,medjutim Krstajić samo iz njemu poznatih razloga nije uradio u tom trenutku sa najboljim trenerom u PLBIH.Sam Petrović je rekao da iz Radnika nije otišao zbog para već zbog nečega drugog,odnosno da nisu ispunjeni uslovi koje je Mićo Mićić ugovorio sa Petrovićem koje Krstajić na kraju nije ispunio.Tu je već nastala pukotina izmedju gradske uprave i Krstajića,i od tada se gradonačelnik skoro da nije pojavljivao na utakmicama Radnika.
0 2
balunv
Samo da se malo zagrije u Bijeljini eto njega u Želju
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi