Italijani bijesni zbog odluke UEFA-e: "Taj čovjek je napravio skandal u Bosni i Hercegovini..."

Medijima na Apeninima nije promaklo

Italijani bijesni zbog odluke UEFA-e: "Taj čovjek je napravio skandal u Bosni i Hercegovini..."

A. Čaušević

Evropsko prvenstvo je ušlo u samu završnicu te je ulog u svakoj utakmici izuzetno veliki pa se i minimalna greška može skupo platiti. 

Derbi četvrtfinala igrat će Belgija i Italija, a mediji na Apeninima su šokirani odlukom da za taj susret bude delegiran slovenački sudija Slavko Vinčić.

Najveću pažnju Vinčiću posvetio je ugleni Corrirere dello Sport. Na neki način prigovorilo se i Robertu Rossetiju, prvom čovjeku UEFA-inog komiteta za suđenje.

Italijani svom zemljaku zamjeraju da je utakmicu četvrtfinala dodijelo sudiji koji je do sada sudio dva meča i to Španija - Švedska te Švicarska - Turska uz samo jednu zahtjevnu situaciju.

U petak se igra susret Švicarska - Španija, a Rosseti je odlučio da taj meč sudi Michael Oliver koji puno bolje kotira nego Vinčić što također na Apeninima vide kao sumnjivo.

CdS je detaljno pisao i skandalu koji je zauvijek obilježio Vinčića. Bio je to slučaj iz 2020. godine kada je uhapšen na imanju u Bijeljini.

"Tokom poslovnog putovanja u maju 2020. godine bio je pozvan na zabavu u Suho polje, malo mjesto u blizini Bijeljine u Bosni i Hercegovini. Sve je bilo dobro dok nije upala policija te uhapsila 35 osoba zbog diljanja droge, trgovine oružjem i prostitucije, među uhapšenim bio je Vinčić", piše rimski list.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Nedugo nakon toga ovaj 41-godišnjak se pokajao. Skandal u Bijeljini je nazvao kao najveću grešku u svom životu.

Inače, ta greška mu nije poremetila planove kada je u pitanju sudijska karijera jer i dalje visoko kotira u elitnoj grupi UEFA-inih sudija. Delegiranje da sudi meč Evropskog prvenstva je najbolji pokazatelj toga.

Top Komentari

Taceoni
Malo se zabavio i opustio sta je tu sporno
5 2
Medo-Brundo
Italija proci nece!
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi