I Haalanda je bacio u drugi plan: Akter skandala iz Bijeljine glavna priča noći u Ligi prvaka!

Norvežanin zabio hat-trick, ali...

I Haalanda je bacio u drugi plan: Akter skandala iz Bijeljine glavna priča noći u Ligi prvaka!

Admin Čaušević

Erling Haaland je zabio tri gola u prvom poluvremenu susreta Manchester City - RB Leipizga, ali prva priča u negativnom smislu je sudija Slavko Vinčić.

Vinčić koji je bh. javnosti poznat po hapšenju u Bijeljini 2020. godine kada je policija provodila akciju protiv starlete Tijane Ajfon, je užasno sudio na Ettihadu.

Prvu spornu odluku slovenački arbitar je napravio dosuđivanjem penala za Građane poslije igranja rukom Henrichsa.

Tokom grupne situacije praktično istu sitauciju sa meča Inter - Barcelona iskusni sudija nije okarakterisao kao penal u korist katalonskog kluba.

Imao je Vinčić još niz odluka na štetu RB Leipziga, izdvaja se situacija kada je Ederson van kaznenog prostora pokosio Wernera, a Slovenac ga je "pomilovao."

Oglasi

Društvene mreže, prvenstveno Twitter su prepuni negativnih komentara na račun suđenja Vinčića, a ima i onih koji ga ironično spominju kao najboljeg igrača Citya.

Nakon prvih 45 minuta susreta Manchester City - RB Leipzig rezultat je 3:0 za domaće, a sve golove je postigao Haaland.

Iako, Vinčić ima disktubalinih odluka on i dalje uživa veliko povjerenje UEFA-e i FIFA-e pa je tako i sudio na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Tamo se nije proslavio pošto na meču Argentina - Saudijska Arabija nije prekinuo meč kada je Yasser Al Shahrani ostao ležati na terenu i bio je životno ugrožen.

Ipak, bez obzira na sve Vinčić koji prošle godine sudio finale Europa lige, je ponovo delegiran za najvažnije utakmice sezone pa tako večeras sudi meč City - RB Leipzig.

Top Komentari

user1671659289
Za ovog je Gigovic mala maca hahhha
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije