Al Shahrani hitno prebačen u bolnicu, svi su svjesni da je Vinčićeva odluka mogla završiti tragično

Zadobio ozbiljan potres mozga

Al Shahrani hitno prebačen u bolnicu, svi su svjesni da je Vinčićeva odluka mogla završiti tragično

Endin Čaušević

Slovenački sudija Slavko Vinčić našao se na ogromnom udaru kritika zbog situacije iz sudijske nadoknade utakmice Argentina - Saudijska Arabija kada je Yasser Al Shahrani dobio brutalan udarac u glavu od svog golmana, a Vinčić nije prekinuo meč odmah iako je nepomično ležao na terenu.

Saudijska Arabija je pobijedila danas nakon preokreta selekciju Argentine i napravila nevjerovatnu senzaciju u prvom kolu Svjetskog prvenstva u Kataru, a meč je obilježio i stravičan sudar Al Shahranija sa svojim golmanom Mohammedom Al Owaisom.

Sve se dešavalo na početku sudijske nadoknade drugog poluvremena kada su Argentinci napadali svim silama, a jedna duga lopta je Saudijcima napravila velike probleme.

Naime, golman Al Owais je uspio da uhvati tu loptu, no prilikom skoka je nezgodno koljenom direktno u glavu udario Al Shahranija koji je da stvar bude gora udario još glavom od zemlju prilikom pada.

Bilo je svima jasno da je defanzivac Saudijske Arabije dobio žestok udarac jer je nepomično ležao na terenu, no svi su zgroženo posmatrali kako Vinčić uopšte ne reaguje iako su pravila FIFA-e jasna.

Glavni sudija mora odmah prekinuti utakmicu ukoliko igrač dobije udarac u glavu i ne pridigne se odmah što Al Shahrani nije uradio, no Vinčić nije reagovao što je moglo kobno da završi.

Oglasi

Iz ljekarskog tima Saudijske Arabije poručili su da je to mogla biti kobna greška glavnog sudije jer je Al Shahrani zadobio dosta težak udarac i odmah je ostao bez svijesti, ali na svu sreću izbjegnuta je tragedija.

Srećom saigrači su odmah pritekli u pomoć, a nakon što je konačno Vinčić prekinuo meč utrčao je i ljekarski tim i bilo je jasno da je igrač S. Arabije teže povrijeđen.

On je na nosilima iznesen s terena i odmah je prebačen u bolnicu i prema prvim informacijama iz Katara doživio je ozbiljan potres mozga i kako stvari stoje vjerovatno neće igrati u narednom meču protiv Poljske.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Povreda koju je zadobio je poprilično ozbiljna što dovoljno pokazuje kakvu grešku je Vinčić napravio što odmah nije prekinuo meč.

No, na njegovu sreću sve se dobro završilo, ali ova situacija pokazala je da FIFA nije bez razloga uvela pravilo da se meč prekida odmah u slučaju da se radi o povredi glave nekog od igrača.

Top Komentari

789012455
SRAMOTA Slican produžetak ,kao nama protiv Spanije ,dok favorit ne da gol .Ali eto pravda je pobijedila
3 0
King_Kenny
...Janez ide kuci po kratkom postupku...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti