Argentinci se danas raspisali o  čovjeku kojem je odlazak u BiH zamalo presudio

Sudiće Messiju i društvu prvi meč na SP-u

Argentinci se danas raspisali o čovjeku kojem je odlazak u BiH zamalo presudio

Edmir Škorić

Slavko Vinčić, 42-godišnji Slovenac, sudit će po prvi put na Svjetskom prvenstvu, a prije dvije godine je zamalo završio u zatvoru.

Argentina u utorak igra protiv Saudijske Arabije, a Lionelu Messiju i društvu pravdu će dijeliti sudija koji je bio u centru afere prije dvije godine, zbog čega je danas postao zanimljiv argentinskoj štampi, a o njemu su pisali i u Brazilu.

"Slovenac Slavko Vinčić bit će zadužen za dijeljenje pravde u debiju argentinske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022. protiv Saudijske Arabije, za prvi meč grupe C. Kao i na svakom događaju Svjetskog prvenstva, sudije imaju upečatljive priče. U ovom slučaju priziva nas posebna situacija koju je prije dvije godine morao doživjeti sudija ove utakmice", piše argentinski TyC Sports.

Argentinski medij navodi da je Slovenac prije dvije godine bio bliže zatvoru nego Svjetskom prvenstvu.

"Godine 2020. Vinčić je bio na ranču u Bijeljini, u Bosni i Hercegovini, kada je uhapšen zbog navodne povezanosti s mrežom za prostituciju, trgovinu drogom i oružjem. Na mjestu događaja policija je pronašla devet žena, 26 muškaraca, 14 paketa kokaina, 10 komada vatrenog oružja, tri pancirna prsluka i više od 10.000 eura u gotovini", navodi se na sajtu TyC Sportsa.

"Nemam ništa s tim. Prihvatio sam poziv na ručak, što se pokazalo kao moja najveća pogreška. Žalim zbog toga. Sjedio sam za stolom sa svojim društvom, odjednom je došla policija i dogodilo se to što se dogodilo”, objasnio je tada. Vinčić je bio u društvu Tijane Maksimović, poznatija kao Tijana Ajfon.

Oglasi

Slavko Vinčić je umalo završio u zatvoru zbog sumnjivog druženja u Bijeljini (Foto: EPA)

Vinčić je nakon informativnog razgovora pušten na slobodu, a Tijana Maksimović je nakon priznanja osuđena na godinu dana zatvora zbog organiziranja prostitucije.

Slovenski savez ga je tada podržao i ono što se dogodilo smatra nesporazumom:

"Bio je na krivom mjestu i u krivo vrijeme međutim nikada se neće moći obrisati rezultati koje ljudi pronađu kada izguglaju njegovo ime".

Slavko Vinčić smatra se najboljim sudijom u slovenskom nogometu. FIFA značku stekao je 2010. godine i stekao je veliko iskustvo u različitim dijelovima svijeta, posebno u Evropi.

Zanimljivo je da je, osim nastupa na međunarodnim takmičenjima, sudio i neke utakmice u profesionalnoj ligi Saudijske Arabije, koja će sutra biti rival Argentini.

U ovoj sezoni je sudio neke velike utakmice poput Inter - Barcelona il iTottenham - Marseille u Ligi prvaka. Iza njega je veliki broj utakmica koje je sudio evropskim klubovima i reprezentacijama, ali vrhunac karijere biće mu Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Duel Argentine i Saudijske Arabije na programu je sutra od 11 sati i biće prvi od čak četiri meča tog dana. Sve mečeve pronađite na sajtu Volcanobet kladionice.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi