Slavlje u Argentini: Sampaoli konačno otišao, ali uzeo ogroman novac

Dobio što je tražio

Slavlje u Argentini: Sampaoli konačno otišao, ali uzeo ogroman novac

Endin Čaušević

Jorge Sampaoli više nije selektor Argentine nakon očajnog nastupa Gaučosa na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Argentinski navijači očekivali su da njihova reprezentacija može konačno postati prvak svijeta, ali su se Gaučosi već u osmini finala oprostili od ovog takmičenja. Na udaru javnosti našao se selektor Sampaoli, a da stvar bude gora odbio je dati ostavku.

Pregovori Sampaolija i Fudbalskog saveza Argentine trajali su danima, a tamošnji mediji prenose da je ovaj stručnjak konačno odlučio da ode. Od početka je bilo jasno da on ne želi podnijeti ostavku već da čeka otkaz kako bi dobio odštetu.

Sampaoli je s Argentincima imao ugovor do 2022. godine, a navodno je tražio čak devet miliona eura odštete. Ipak, argentinski mediji pišu da je na kraju pristao da ode s klupe ove selekcije za dva miliona dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti