Argentincima prekipilo: Koliko tražiš da odeš?
(Foto: EPA)

Uskoro raskid saradnje sa Sampaolijem

Argentincima prekipilo: Koliko tražiš da odeš?

Midhat Šljivak

Čelnici Fudbalskog saveza Argentine odlučili su da raskinu saradnju sa selektorom Jorgeom Sampaolijem.

Kako tvrde mediji u Argentini, rukovodstvo Saveza kontaktiralo je advokata koji zastupa Sampaolija i zatražili su od njih da postave uslove raskida ugovora.

FS Argentine je zatražio od Sampaolija da nakon neuspjeha na Mundijalu u Rusiji vodi i U20 selekciju na turniru u Španiju. Međutim, on je to odbio, ali postoji želja da nastavi voditi A selekciju.

Ipak, čini se kako je i Gaučosima prekipilo. Ne žele više Sampaolija na klupi nacionalnog tima i spremni su se razići sa njim bez obzira na cijenu.

To će ih vjerovatno i skupo koštati. Navodna cifra zbog raskida ugovora iznosi 8,5 miliona dolara i dogovor bi trebao doći u narednim danima.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Argentina je pod vodstvom Sampaolija igrala očajno. Jedva je ova selekcija uspjela da se plasira na Svjetsko prvenstvo, gdje je također razočarala, pa su kući morali nakon osmine finala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti