Slavlje u Belfastu - Linfield srušio velikog protivnika, Celtic rutinski protiv AIK-a

Play-off za grupnu fazu Lige Evrope

Slavlje u Belfastu - Linfield srušio velikog protivnika, Celtic rutinski protiv AIK-a

Na Windsor Parku u Belfastu večeras je viđeno najveće iznenađenje kada su u pitanju prvi mečevi play-offa za grupnu fazu Lige Evrope. Naime, predstavnik Sjeverne Irske Linfield je upisao pobjedu nad favorizovanim Qarabagom, rezultatom 3:2.

Tako je ekipa čija je vrijednost (prema Transfermarktu) oko milion eura ostvarila odličan rezultat protiv azerbejdžanskog predstavnika koji već ima bogato iskustvo u Evropi, iako je Qarabag uspio postići dva gola u gostima. Ipak, Linfield će u revanšu braniti danas ostvarni rezultat.

Poveo je ipak Qarabag i to u 15. minuti preko Rherrasa, ali Linfield u finišu prvog dijela stiže do preokreta.

Prvo je Stafford u 40. minuti poravnao na 1:1, da bi centarfor domaćih Lavery u sudijskoj nadoknadi prvog dijela pogodio za 2:1.

Vodstvom Linfielda se otišlo na odmor, a iako je Qarabag napadao u nastavku, domaći su ti koji su prvi uspjeli postići novi pogodak u drugom poluvremenu.

Igrala se 75. minuta kada je Lavery oduzeo loptu, uradio sve sam i postigao svoj drugi gol na utakmici, povisivši na 3:1.

Kada su svi na Windsor Parku vjerovali da će Linfield stići do pobjede od dva gola razlike, Qarabag dobija penal. Igrala se druga minuta sudijske nadoknade izgubljenog vremena kada je Gueye sa bijele tačke pogodio za konačnih 3:2.

U istom terminu igrao se i meč na Celtic Parku između Celtica i AIK-a. Škotski prvak je stigao do pobjede rezultatom 2:0 i sada je jako blizu plasmana u grupnu fazu Lige Evrope.

Prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 0:0, a Celtic je poveo u 48. minuti golom Forresta kojeg je proigrao Bolingoli.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Konačnih Celtic - AIK 2:0 postavio je Edouard koji je u 73. minuti sjajno pogodio iz slobodnjaka.

Treba pomenuti i da je Braga na svom terenu slavila minimalan trijumf (1:0) nad moskovskim Spartakom.

Top Komentari

kolumbo
dali je moguce da ti pises o Celticu
1 0
kolumbo
pogledaj snimak gola zid od lopte udaljen 15 metara
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi