Celtic ispao!

Kvalifikacije za Ligu prvaka

Celtic ispao!

E. Škorić

Iako je bio veliki favorit, Celtic je u Glasgowu poražen s 4:3 od Cluja, pa Rumuni slave veliki uspjeh.

'Krvnik' Sarajeva iz prvog pretkola Lige prvaka večeras tuguje. Celtic je u Rumuniji protiv Cluja igrao 1:1, ali Rumuni su postigli čak četiri gola u Škotskoj i to im je donijelo veliko slavlje.

Deac je u 27. minuti postigao gol za slavlje gostiju, a zanimljivo da do 51. minute više nije bilo golova, pa ih je onda palo pet do kraja.

Forrest je u 51. minuti izjednačio, a 10 minuta kasnije Edouard donio Škotima preokret. U 74. minuti Omrani vraća Cluj u igru (2:2).

Christie je u 76. zabio gol na ubačaj Edouarda za Celticovo vodstvo, ali Omrani drugim golom u 80. minuti šalje Celtic u plač. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Probali su domaći na sve načine da zabiju i četvrti gol, ali ostaju bez Evrope. Tucudean zabija u 95. minuti za kraj svih nada škotskih navijača.

Cluj će se protiv Slavije Prag boriti za plasman u grupnu fazu Lige prvaka.

Promo

Top Komentari

criticos
1. novinari pocnu pisati hvalospjeve o protivniku / 2. novinari pocnu praviti uporedbe cijene igraca i da je celtic skuplji 10-20-50x od sarajeva / 3. nabije se takva euforija pred utakmicu / 4. igraci se prepadnu, povuku i zaborave igrati lopte / 5. taktika padne, udje voda u usi / 6. odigra se sa 40% mogucnosti zbog prvih 5 faktora / 7. protivnika nabije prosjecna ekipa i dodje do naseg trijeznjenja...eh da smo samo drugacije razmisljali / 8. svake godine ista prica, skini gace, naguzi se i predaj se prije prvog sudijskog zvizduka.
15 1
ratip irats
Jebo Vas "krvnik"!! Pa kakav Vam je to rijecnik?
15 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi