Slavljenička atmosfera u porodici Tatar: "Mnogo je odricanja iza Benjamina, vjerovali smo u njega!"

Mlađi brat Kerim pruža sjajne partije u Prvoj ligi FBiH

Slavljenička atmosfera u porodici Tatar: "Mnogo je odricanja iza Benjamina, vjerovali smo u njega!" · Intervju

S. Mlaćo

Slavljenička atmosfera je danas u porodici Tatar. Benjamin Tatar, prvotimac Sarajeva i prvi strijelac Premijer lige dobio je poziv selektora naše nogometne reprezntacije Dušana Bajevića.

Tatar je trenutno prva zvijezda Premijer lige, ljubimac Hordi Zla, a na Koševo je stigao na mala vrata iz Hrvatske. Bila je to proba, a brzo je postao glavna 'faca'.

Tatari su sportska porodica, skromna, što bi se reklo 'na mjestu'. Benjaminov brat Kerim je ponajbolji igrač Prve lige FBiH. Nastupao je za Olimpik, Igman, Velež, a sada je član Goražda. U pet nastupa postigao je četiri pogotka te dodao dvije asistencije.

Često bljesne potezima koji se ne viđaju na terenima Prve lige FBiH, oduševi, pokaže da ima u njemu 'materijala' za višeg ranga.

Razgovor smo počeli o njegovim partijama u novoj sezoni.

"Sezona je dobro krenula, četiri gola i dvije asistencije. Dobra je to statistika. Ne smijem na ovome stati, moram nastaviti što bolje igrati i davati golove, te tako pomagati ekipi", priča Tatar.

Goražde je na desetom mjestu, u Čapljini su momci sa Drine vodili 2:0, a na kraju osvojili samo bod. Ipak, svi su uvjereni da će ambiciozni Dženan Hošić posložiti kockice i da će Goražde zaploviti ka gornjem dijelu tabele. Hošić je iz plejade bh.trenera koji dolaze na scenu i nude nešto novo, a takvi smo željni svi.

"Promjena na klupi je donijela pozitivan šok za ekipu. Pet utakmica nismo izgubili, to dovoljno govori. Hošić je mlad trener, ali sa visokim ambicijama i pravi je profesionalac".

No description available.

Prvi poziv u reprezentaciju uvijek je posebna stvar. Slavljenička atmosfera je u porodici Tatar nakon poziva Bajevića upućenog Benjaminu, telefon 'gori', stižu čestitke...

"Naravno da je slavlje. Ne dobija se poziv u reprezentaciju svaki dan. Mnogo nam je drago zbog Benjamina, on to zaslužuje. Pokazao je svojim partijama u FK Sarajevo".

Benjamin je iz Hrvatske došao u Sarajevo, niko nije znao za njega.

"Tako je. Došao je kao nepoznanica za mnoge u bh. fudbalu, ali ne i za nas koji ga dobro i dugo poznajemo. Znamo kakav kvalitet posjeduje, te koliko je tu bilo odricanja i žrtvovanja da bih postigao ovo što je sada. Nikada nisam sumnjao u njega, jer je on veliki čovjek i veliki igrač".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kerim je sada pao u 'sjenu' svog brata, iako je bio mnogo poznatiji našoj javnosti igrajući za bh. klubove. Ne smeta mu to, čak naprotiv. Bratov uspjeh gleda kao i svoj, što je najprije stvar kućnog odgoja. Onog što ne mogu kupiti ni pare, niti bilo koji gol....

"Bio sam poznatiji jer sam igrao tu u bh. klubovima, a on je kao mlad otišao u Hrvatsku i tamo se kalio. Ide nam sada hvala Bogu sjajno, želimo samo ovako nastaviti i biti još bolji. Ključ uspjeha je mnogo rada, truda, želje i discpline. Rezultat onda sigurno dođe", dodao je na kraju razgovora prvotimac FK Goražde Kerim Tatar.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

JJ90
Zaslužio si doktore, nadam se da ćeš dobiti priliku pored igrača koji igraju a nisu u formi.
16 4
Brazuka
Čestitke momci!
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi