Slavni drugoligaš slavi četvrtfinale

Racing Santander izbacio Almeriju

Slavni drugoligaš slavi četvrtfinale

Edmir Škorić

Nogometaši Racing Santandera slavili su u Almeriji protiv istoimenog domaćina s 2:0 i na kraju osigurali učešće u četvrtfinalu Kraljevskog kupa.

Racing, vodeći tim Druge lige, uspio je izvući 1:1 s Almerijom pred svojim navijačima prošle sedmice, ali je u uzvratu došao do pobjede 2:0 i prolaza dalje.

Almeria, koja se bori za opstanak u Primeri, tako se neočekivano oprostila od Kupa. Mariano Sanz je načeo mrežu domaćinu golom kojeg je postigao glavom u 61. minuti, da bi Duran u 79. udvostručio vodstvo Santandera.

Kasnije uzvratnu utakmicu Kupa kralja igraju Atletico i Valencia. I tamo je prvi duel završen rezultatom 1:1. Duel na Vicente Calderonu počinje u 21:30 sati. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kup kralja, osmina finala, uzvrat:
Almeria - Santander 0:2 (Sanz 61, Duran 79)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.