Slika trojice Makedonaca iz Bukurešta obilazi Balkan!

Za primjer svima

Slika trojice Makedonaca iz Bukurešta obilazi Balkan!

Admin Čaušević

Sjeverna Makedonija je konačno dočekala svoje prvo veliko takmičenje, radi se o Evropskom prvenstvu u fudbalu.

Makedonci će turnir otvoriti utakmicom protiv Austrije i to u Bukureštu koji uopšte nije previše udaljen od Sjeverne Makedonije.

U prijestolnicu Rumunije stigao je veliki broj Makedonaca, a trojica su privukla veliku pažnju i postali primjer svim nacijama na Balkanu.

Kao što je poznato i Sjeverna Makedonija je zemlja sa više nacija i religija sa Makedoncima i Albancima kao većinom, ali očigledno je da ih je fudbal ujedino.

Naime, trojica prijatelja s makedonskim, albanskim i turskim obilježjima su se zajedno fotografisali i svim srcem će navijati za Pandeva i društvo.

Možda je i ova fotografija pravi primjer koliko je važno biti sportski uspješan na vrhunskom nivou jer bez obzira na naciju i religiju sport ujedinjuje ljude.

Inače, već su poznati sastavi za meč koji počinje u 18 sati. Kapiten FK Sarajevo, Krste Velkoski se našao na klupi.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Austrija: Bachmann, Ulmer, Dragović, Hinteregger, Alaba, Sabitzer, Baumgartner, Lainer, Schlager, Laimer, Kalajdžić.

Sjeverna Makedonija: Dimitrievski, Ademi, Musliu, Alioski, Trajkovski, Pandev, Ristovski, Velkovski, Nikolov, Bardi, Elmas.

Top Komentari

Husrefbeg22
Lijepo. Za razliku od Srbije, kod njih samo sajkace s ili bez kokarde. Drugi etnicki narodi tamo i ne navijaju za Srbiju, osim Srba.
12 0
makelele
Jašar, Toše i Ibrahimi
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi