Slike "terena" obišle BiH, u Branitelju razočarani: Niko ne želi pomoći, ne može se ovdje igrati!
FOTO: HNK Branitelj

Predsjednik Branitelja bio je veoma iskren u razgovoru za SportSport.ba

Slike "terena" obišle BiH, u Branitelju razočarani: Niko ne želi pomoći, ne može se ovdje igrati!

S. Mlaćo

Branitelj i Posušje jučer su odmjerili snage u meču Druge lige Jug. Posušje je slavilo u Rodoču kod Mostara 2:1, a meč je odigran po katastrofalnom terenu.

Samo pukom srećom izbjegnute su teže povrede aktera ovog meča, a javnost u našoj zemlji je razočarana fotografijama sa terena stadiona u Rodoču.

Mnogi su istakli da teren izgleda kao da je "umro", a danas smo kontaktirali prvog čovjeka Branitelja Ivana Vukoju koji je otvoreno o ovome problemu govorio za SportSport.ba.

"Mi smo imali havariju nedavno kada je bila velika bura. Ustanovljena je šteta od preko 350.000 KM, to je utvrdio sudski vještak. Pisali smo tada našem gradonačelniku, Sportskom savezu Mostara i brojnim drugima, ali se do sada niko nije oglasio. Željeli smo samo da pomognu ovoj djeci koja treniraju da im ne dajemo povod da idu na ulicu i koriste drogu i ostali loše stvari", priča Vukoja.

Priznaje da je teren katastrofalan, te da se rješenje mora što prije pronaći. HNK Branitelj je tužio krivce za događaj u kojem je stradao gotovo cijeli stadion.

"Niko ne može negirati da je teren katastrofalan. Teren nije za takmičenje, a Posušje se trebalo oglasiti i pomoći nam, a ne da neko slika teren, šalje ili šta ja znam više... U HNK Branitelj niko ne pere novac, radimo pošteno i živimo od donacija. Imamo oko 200 djeca, bar ih je 50 onda manje na ulici, u lopovluku i konzumiranju droge. Tužili smo zgradu s koje je palo to sve, ali to može trajati sto godina. Znate kako to ide kod nas".

Priznaje da u Drugoj ligi Jug ima i gorih terena.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

"Definitivno ima gorih nego sada kod nas. Mi ne možemo to popraviti sami i svjesni smo toga, pa se nadamo pomoći", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba ljubazni Vukoja.

Branitelj se nakon 16. kola nalazi na desetom mjestu Druge lige Jug.

Top Komentari

Mostar
Dok je bila Juga, a stadion je Bio lokomotivin bio je dobar, a sad..
6 0
ibrahim51
Covic ima vile, nagrabio se narodnih para, a vi sutite. Pa ni majka Hrvatska nece pomoci.A hoce da u BiH nametne belaj da se opet ubijamo.Jos narod nije progledao, a kada ce kad ga nestane, tada covijek tek progleda.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi