Slimani do kraja sezone u Fenerbahčeu

Napustio Leicester

Slimani do kraja sezone u Fenerbahčeu

E. Čaušević

Alžirski fudbaler Islam Slimani nakon dvije sezone odlučio je napustiti Leicester i karijeru će nastaviti u Turskoj.

Slimani je prije dvije godine u Leicester stigao kao veliko pojačanje iz lisabonskog Sportinga za 27 miliona funti, ali nije opravdao uloženi novac na King Power stadionu. Prethodnu polusezonu igrao je na posudbi u Newcastleu, ali se nije uspio zadržati na St. James Parku.

Nakon što se vratio s posudbe iz Leicestera su mu jasno poručili da ne računaju na njega, te da može napustiti klub. Najveći interes za Slimanija pokazao je Fenerbahče koji je uspio na kraju da dogovori posudbu do kraja ove sezone s opcijom da otkupe njegov ugovor.

Slimani je u dresu Leicestera u prethodne dvije sezone odigrao 46 utakmica i postigao je 13 golova. Najviše je blistao za Sporting u kojem je odigrao 111 utakmica i postigao 57 golova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi