Slimani konačno napušta Otok i odlazi u Tursku?

Alžirac na izlaznim vratima

Slimani konačno napušta Otok i odlazi u Tursku?

Alžirski napadač Islam Slimani mogao bi u januaru mjesecu konačno napustiti Leicester City, prenosi NTV Sport.

Kažemo konačno jer se Alžirac otkad je došao na King Power stadion povezuje sa odlaskom, ali do toga nikako da dođe. Naravno, priče oko odlaska utemeljene su prije svega na lošim izdanjima Slimanija u Premiershipu gdje je ove sezone postigao samo jedan gol, a Lisice su ga na ljeto 2016. godine zaista skupo platile.

Čini se kako će on otići na posudbu u Bešiktaš, a turska ekipa smatra da bi ga do ljeta mogla dobiti za dva miliona eura. Podsjetimo, Bešiktaš, koji će u osmini finala Lige prvaka igrati protiv Bayerna, želi angažovati napadača jer bi trebao ostati bez Cenka Tosuna koji se povezuje sa prelaskom u Everton.

Slimani je stigao iz Sporting Lisabona za čak 30 miliona eura, a njegova trenutna vrijednost na tržištu je 25 miliona evropskih novčanica. On je ove sezone u Premiershipu postigao samo jedan gol, a u svim takmičenjima ih je upisao pet.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi