Slišković: Angažman Nike Kovača je improvizacija pred baraž

Baka bez dlake na jeziku

Slišković: Angažman Nike Kovača je improvizacija pred baraž

Višegodišnje selektorsko iskustvo, odlično poznavanje fudbalske igre, ali i osobina da uvijek kaže ono što misli Blaža Sliškovića proizvelo je u kompetentnog i čestog analitičara i sagovornika kako za utakmice naše reprezentacije tako i za utakmice Hrvatske gdje je Slišković itekako cijenjen. 

Nedavno je Baka za hrvatske medije komentarisao poteze Igora Štimca, a ovog puta najavio je meč baraža između Islanda i Hrvatske koji je na programu u petak.

„Stvari pokušavam vidjeti objektivno. Nadam se da će Kovač biti kvalitetno rješenje, ali ove dvije utakmice su i suviše važne za hrvatski fudbal da bi se pristupilo improvizaciji. A ovo je po mom mišljenju improvizacija. Jedno je voditi mladu reprezentaciju gdje si autoritet i uzor za klince koji tek dolaze, a nešto posve drugo voditi A reprezentaciju. Kovač je do jučer igrao sa nekim reprezentativcima Hrvatske, istina bio je kapiten i lider, ali je upitno hoće li oni za njega poginuti na terenu i može li on na njih to prenijeti,“ prokomentarisao je Blaž Slišković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti