Slišković: Čujem da u HNS-u razmišljaju o meni

Kandidat za selektora Hrvatske

Slišković: Čujem da u HNS-u razmišljaju o meni

Nekadašnji selektor bh. reprezentacije Blaž Slišković mogao bi naslijediti Niku Kovača na kormilu Hrvatske. 

Rukovodstvo HNS-a već neko nekoliko dana traga za kvalitetnim rješenjem na selektorskoj poziciji, a navodno jedan od kandidata je i proslavljeni mostarski stručnjak Blaž Slišković.

Nekad karizmatičan igrač, legenda Veleža i Hajduka, nogometni boem, danas je za mnoge idealan kandidat za selektora. 

"Čuo sam da razmišljaju o meni, ali iskreno za sada me niko nije zvao", kazao je Slišković, koji ne dvoji da bi objeručke prihvatio eventualni poziv.

A dok čeka taj poziv, Slišković je govorio o problemima koje je uočio.

"Po imenima i kvaliteti hrvatska reprezentacija morala bi biti puno dominantnija i efikasnija, morala bi imati bolje rezultate. Izgubio se pobjednički duh, mentalitet pobjednika koji je donedavno krasio reprezentaciju", ističe Slišković u razgovoru za hrvatske medije i dodaje: 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Neodlazak na Evropsko prvenstvo bio bi ravan katastrofi. Vjerujem da još nije sve izgubljeno, ali svi moraju dati svoj doprinos da bi se izvukli iz ove situacije. Svi moraju biti na istoj liniji, od predsjednika Šukera, preko novog selektora, do igrača. Svi moraju disati kao jedan, no nisam siguran koliko je to u ovoj situaciji moguće", zaključio je na kraju. 

Za mjesto selektora hrvatske nude se brojni treneri. HNS navodno pregovara sa Čačićem, Gračanom, kao i Donadonijem i Lippijem. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.