Trener Zrinjskog nakon poraza

Slišković: Dok smo se navikli na novi sistem, Sarajevo je steklo prednost

Fudbaleri Sarajeva i Zrinjskog danas su na stadionu Koševo odigrali prvi susret četvrtine finala Kupa BiH. 

Sarajevo je slavio sa 1:0, a nakon meča trener Zrinjskog Blaž Slišković nije bio mnogo nezadovoljan. 

"Kako je krenulo, dobro je. Penal u devetoj minuti je bio šokantan. Ovaj rezultat nam ostavlja nadu da odigramo kvalitetnije u revanšu i da pokušamo nadoknaditi zaostatak. Sarajevo je nakon vodstva čekalo da mi pogriješimo. Mi u revanšu možemo zabiti dva gola, ali ne znam možemo li sačuvati mrežu".

"Pokušat ćemo odigrati taktički, mirno i staloženo. Teško je predvidjeti hoće li nam Sarajevo dati gol. U ovom meču taktika je bila u fokusu. Nijedna ekipa nije htjela da rizikuje. Pokušavali smo i jedni i drugi da dobrom odbranom sačuvamo mreže. Sarajevo je to uspjelo zahvaljujući golmanu. Njihova prednost u revanšu je 70:30. Nisam ljut na svoje igrače. Istina je da sam promijenio sistem. Igrali smo u rombu. I upravo dok smo se navikli malo Sarajevo je to iskoristilo. Ovo nam je jedno iskustvo više jer opet možemo doći u situaciju da imamo deficit igrača, a pokazali smo i u ovom sistemu da možemo igrati kvalitetno".

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Revanš susret između ove dvije ekipe igra se 13. marta u Mostaru.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi