Slišković: Ispada da su bh. arbitri zaštićeni kao medvjedi

Trener Zrinjskog smatra da suđenje u BiH ne napreduje

Slišković: Ispada da su bh. arbitri zaštićeni kao medvjedi

M. Maksimović

Meč Željezničara i Zrinjskog od ogromnog je značaja i za jedan i za drugi tim, a trener gostiju Blaž Slišković smatra da će odluka o prvaku Bosne i Hercegovine pasti tek u posljednjem kolu. 

Uoči odlaska ekspedicije Zrinjskog u Sarajevo, Slišković je kazao kako do kraja prvenstva i Željezničar, i Sarajevo, i Zrinjski, imaju po četiri teške utakmice kao i da odluka o prvaku, prema njegovom mišljenju, neće pasti večeras na Grbavici.

“Željezničar ima bod prednosti u odnosu na nas i ne mislim da će se otvoriti od samog početka i da će ići na pobjedu po svaku cijenu. Mi smo u drugoj situaciji i moja je želja da u otvorenoj utakmici pokažemo da ovaj tim Zrinjskog vrijedi i da ima kvalitet“, rekao je.

Komentirajući formu Zrinjskog i Željezničara, Slišković je istakao da je Zrinjski trenutno u boljoj formi, iako postignuti rezultati, posebice na gostovanjima na kojima su igrači Zrinjskog u tri posljednje utakmice upisali tri remija, možda ne idu u prilog toj tvrdnji.

“Ukoliko ponovo pogledate naša gostovanja u Tuzli i Krupi vidjet ćete da smo odigrali prilično kvalitetno i protivnici nam nisu stvorili previše prilika. S druge strane, Željezničar ima kontinuitet dobrih rezultata, iako njihova igra nije zadivljujuća“, smatra Slišković.

Ponovio je da je sudijska organizacija najslabija karika bh. fudbala.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Malo je čudno, što svako na svijetu može komentarisati kako neki igrač igra, kako je trener loše odradio utakmicu, kako je napravio lošu izmjenu, kako je pogriješio u taktici, dok trenerima nije dozvoljeno da komentarišu suđenje. Ima nelogičnosti i kad tako razmišljate onda ispada da su oni zaštićeni kao medvjedi. Vjerujem da ćemo imati kvalitetno suđenje na Grbavici, vjerujem da ovo što se događalo u posljednje vrijeme nije dobro za bh. fudbal. Iz tih razloga sam ja prije pet godina rekao da mi se ovdje ne radi, ne zato što ja ne želim raditi, već zato što sav moj trud, trud mojih igrača, sav trud radnika koji rade u klubu pada u vodu nakon odluka koje više ne možemo nazvati slučajnim pogreškama", rekao je Slišković, te nastavio:

"Nisu to slučajne pogreške. Može se dogoditi jedna ili dvije, pa da kažemo da je slučajnost. Pod ovim ne mislim na Želju. Željezničar je imao nedosuđeni jedanaesterac u njihovu korist u Tuzli, pa je sudija kažnjen. Imam osjećaj da sudije, ne znam iz kojih razloga misle da se fudbal igra samo zbog njih. Nažalost, to je moje uvjerenje. Dok god to tako bude nećemo imati napredak. Svi napreduju, klubovi ulažu u infrastrukturu, samo imam osjećaj da sudijska organizacija ni po čemu ne radi na tome da profilira što veći broj kvalitetnih sudija“, rekao je Slišković.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi