Slišković nakon Želje: Velika pobjeda za nas, nema više opuštanja
Zrinjski je u velikom derbiju nadigrao Željezničar u Mostaru

Trener Zrinjskog zadovoljan

Slišković nakon Želje: Velika pobjeda za nas, nema više opuštanja

M. Šljivak

Zrinjski je danas u derbiju 21. kola Premijer lige BiH savladao Pod Bijelim brijegom ekipu Željezničara sa 1:0. Plemići su odigrali odličan meč. Bili su bolji tim i na kraju su sasvim zasluženo slavili protiv velikog rivala.

Trener mostarskog tima Blaž Slišković je zadovoljan onim što je njegov tim prikazao.

"Derbi je bio korektan, iako je bilo par iskrica. Mislim da smo zasluženo pobijedili i da je prevagnulo to što smo pokazali više htjenja i želje. Malo smo pali između 60 i 70 minute i tada nam je Željo zaprijetio. Uspjeli smo htjenjem da zadržimo prednost. Velika pobjeda koja nam mnogo znači i naravno još mnogo bodova je u igri. Nema više opuštanja, svaka sljedeća utakmica je igra za prvo mjesto. I da nismo pobijedili, ovaj derbi ne bi mnogo promijenio. Sada smo mi u nešto povoljnijem položaju", rekao je trener Zrinjskog Blaž Slišković.

Dva puta su domaći tražili penale u ovom meču. Međutim, sudija Elvis Mujić nije pokazao na bijelu tačku. Slišković nije želio komentarisati sporne situacije.

"Ne želim komentarisati bilo šta za bilo koji prekršaj. Moglo bi se svašta reći sa obje strane, ali mene ljute druge stvari, a ne greške koje su sastavni dio igre. Ne želim komentarisati, sudac je to vidio tako i to je tako".

Naredni rival Plemića je Borac.

"Nemam puno vremena za pripremu. Idemo u Banja Luku bez četiri igrača, ali nama je važna utakmica i idemo po pobjedu. Željo svaki naš kiks čeka. Nije utrka samo između nas. Tu su Široki i Sarajevo i međusobni dueli će puno odlučivati", dodao je Slišković.

Admir Adžem, trener Željezničara, ističe kako je Zrinjski zasluženo slavio.

"Čestitam Zrinjskom. Nismo bili na nivou da osvojim bodove. Imali smo neke prilike u drugom poluvremenu, ali nismo napravili dovoljno. Još dosta je bodova u igri", rekao je Adžem.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Dosta tvrda utakmica. Mi smo iz prekida primili gol i smatram da smo im previše dozvolili takvih šansi, a tu su najopasniji. Još uvijek je rano bilo koga otpisivati", dodao je trener Plavih.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi