Zrinjski nadigrao blijedog Želju i vratio se na čelo tabele

Pezer za trijumf Plemića od 1:0

Zrinjski nadigrao blijedog Želju i vratio se na čelo tabele

Edmir Škorić

Derbi 21. kola Premijer lige BiH odigran je danas u Mostaru, a Zrinjksi je ostvario veliku pobjedu nad Željezničarom rezultatom 1:0.

Zrinjski je jesenas slavio na Grbavici s 1:0, a danas je u Mostaru istim rezultatom bio bolji od glavnog konkurenta u borbi za titulu. Osim toga, Plemići su današnjom pobjedom preuzeli lidersku poziciju, a ujedno su nastavili svoij, a prekinuli Željin pobjednički niz.

U sedmoj minuti Blagojević je pokušao dalekometnim udarcem, no bez opasnosti po gol Pirića. Ubrzo je na drugoj strani domaćin imao opasan napad, ali je Graovac u posljednji čas spasio ispred Handžića.

U 14. minuti Zec se izborio za udarac, šutirao, ali ravno u Pirića. Kako se bližio kraj prvog dijela, Zrinjski je bivao sve opasniji pred golom Plavih. Igrala se 24. minuta kada je Kjosevski prvo skinuo udarac Filipovića, a zatim Bilbija promašuje zicer.

U 30. minuti maestralna odbrana Kjosevskog nakon šuta Handžića, a potom zaustavlja i Filipovića. U 36. minuti Perez je doveo Plemiće u vodstvo od 1:0, a u završnici prvog dijela start Bogičevića nad Filipovićem sudija Mujić nije vidio kao start za penal, mada su u Zrinjskom pravili pritisak i tvrdili da je bilo kontakta. U svakom slučaju, jedna diskutabilna situacija.

Krenuli su gosti iz Sarajeva po izjednačenje u drugom dijelu, ali nisu pokazali previše i definitivno danas nisu bili na svom nivou.

Lako je mogao Čirjak u 62. minuti završiti posao na ubačaj Filipovića s desne strane, no s pet metara pogađa prečku i ostavlja nadu Plavima da mogu makar do boda, no to se nije dogodilo, pa je ostalo 1:0.

Imao je Ramović u 72. minuti idealnu šansu, ali je očajno završio, a ubrzo je Ubiparip pucao direktno u Pirića. U tim trenucima je Željo bio bolji na terenu, Zrinjski se bazirao na odbranu gola i na kontre, ali nije više bilo promjena.

Već u srijedu igraju se mečevi 22. kola, posljednjeg u regularnom dijelu sezone. Željo dočekuje Čelik na Grbavici, a Zrinjski ide u goste Borcu.

Zrinjski - Željezničar 1:0 (Pezer 36)

ZRINJSKI: Pirić, Barišić, Čirjak, Handžić, Pezer, Stojkić, Todorović, Jakovljević, Filipović, Kadušić, Bilbija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Stevanović, Graovac, Zec, Mehremić, Ramović, Blagojević, Bogičević, Zakarić, Vranješ, Ubiparip.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ratip irats
Ako ovo nije penal, sta je?? I onda se ljutite na Baku sto vas proziva...
15 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti