Slišković: Naredne tri utakmice su nam ključne

Zrinjski sutra putuje u Banja Luku

Slišković: Naredne tri utakmice su nam ključne

Samir Mlaćo

Nogometaši Zrinjskog sutra ujutru će krenuti put Banja Luke gdje ih u subotu očekuje susret 5. kola Lige za prvaka protiv Krupe.

Plemići su se pobjedom nad Sarajevom približili Željezničaru na dva boda i vjeruju da će na kraju slaviti titulu prvaka. Tim povodom na današnjoj press konferenciji medijima se obratio Blaž Slišković, šef struke aktuelnog bh. prvaka.

"Pobjeda protiv Sarajeva došla je u pravo vrijeme. Tri boda osvojiti protiv kvalitetne ekipe je veoma važno, kako bodovno tako i psihički za našu ekipu. Mislim da je ta pobjeda unijela dodatno povjerenje u nas same i našu kvalitetu, te naredna tri kola koja su izuzetno teška, a to su tri gostovanja. To su ključne utakmice za rasplet prvenstva. Ako kvalitetno odradimo ta tri gostovanja na bodovnom planu možemo da se nadamo i nečemu što se zove titula. Razmišljamo od utakmice do utakmice i tako ćemo i raditi. Nakon Sarajeva smo se bazirali da odradimo treninge kako bi se što spremnije suprostavili Krupi, a nakon Krupe i analize te utakmice ćemo se posvetiti idućem gostovanju. Važno je da prvu utakmicu u ovom nizu od tri odradimo kvalitetno, a Krupa je jučer odigrala utakmicu Krupa i ne vjerujem da su se posebno izmorili. Očekujemo kvalitetnu ekipu, uvijek smo teško izlazili sa njima", kazao je Slišković.

"Svi gosti koji dođu u Krupu su u podređenom položaju, te tu ima donekle istine. Domaćin tu trenira, igra utakmice i u svakom trenutku znaju na koji način će lopta odskočiti, a to iznenadi gostujuće igrače. Oni imaju i kvalitetnu ekipu, a imamo ambicije da se vratimo kući sa tri boda. Sigurno je da to neće biti lako ispuniti", jasan je popularni Baka.

Govorio je i o igračkom kadru svog tima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Aćimovića nećemo forsirati da ga ne dovedemo u još goru situaciju. On neće biti u kombinaciji, ostat će u Mostaru i očekujemo da će biti spreman za Radnik. Stojkić je već duže van stroja, a tu je i Kokorović koji je jučer slomio ključnu kost. Bit će tu onih 18 koji su konkurirali protiv Sarajeva, ali sastav još nisam odredio. Sutra ćemo trenirati na umjetnoj travi, a zatim uz stručni štab ću odlučiti kako ćemo krenuti u meč i na takav način ćemo odrediti sastav. Razmišljam o igračima koji su tehnički kvalitetniji zbog tog terena, pogotovo u veznom redu", dodao je Slišković.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi