Važan trijumf Plemića

Slišković: Nema euforije, ne opterećujemo se titulom

A. Čaušević

Prvi put ove sezone Zrinjski je pobijedio Sarajevo. Na stadionu Asim Ferhatović Hase bilo je 0:1.

Blaž Slišković je poslije utakmice kazao da je odlučila borbenost, želja, volja i trud njegovih igrača.

"Vrijedna pobjeda. Sarajevo igra najkvalitetniji nogomet, tako da iz tog razloga ova pobjeda dobija na značaju što pokazuje da i mi imamo određen kvalitet i teško nas je pobijediti. Bili smo disciplinovani, posebno u odbrani, nisu nam dozvolili da budemo opasni u tranziciji, zabili smo gol, održali rezultat do kraja, ne mogu reći da je zasluženo, ali su trud, volja i želja mojih igrača nagrađeni."

"Ima još dosta do kraja, nije isto da smo ostali na devet ili 12 bodova, ovih šest bodova nam ostavljaju određenu nadu, da možemo kvalitetnim igrama nastaviti ono što smo započeli večeras, nadam se da ćemo u nastavku odigrati kao večeras".

Naglasio je da se u Zrinjskom neće opterećivati titulom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Trka će biti neizvjesna, ali se ne trebamo opterećivati odbranom titule, važnije mi je što smo u solidnoj razlici u odnosu na pozicije u Evropi. Ovu utakmicu smo dobili radi morala, to nam je najvažnije, da li ćemo biti prvi i stići Sarajevo teško je o tome razgovarati"

"Nema euforije pa Musemić nije bio euforičan, ali sigurno ova utakmica ima trodupli značaj kada dobijete prvoplasiranu ekipu, čvrsto smo na zemlji, znamo šta možemo, pokazali smo da možemo odigrati kvalitetno kada se sve posloži", kazao je popularni Baka.

Top Komentari

andi
PIČKE IZDAJNIČKE,,,CAPITENU JEBOTE OTAC,,TI KAPITEN TI SI KURČINA,,PUCAŠ DA NE DAS GOL,SAMO 11 IGRAČA BOŠNJAKA MOŽE DRŽATI NIVO,,PRODAJA UTIKMICA I HUSREFA JE OČITA,MALI KOVAČEVIČ O AHMETOVIČ SAMO MOGU NOSITI DRES SARAJEVA.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi