Slišković: Odnos boli, rezultati su nas pokrivali

Baka bez dlake na jeziku

Slišković: Odnos boli, rezultati su nas pokrivali

Adnan Beganović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je u Innsbrucku u prijateljskom susretu pretrpjela poraz od Egipta. Poraz kao poraz, rekli bismo, ali način na koji nas je nokautirao slabašni Egipat treba zabrinuti.

Zmajevi su sinoć odigrali jednu od najlošijih partija u posljednjih nekoliko godina. Jednostavno, ništa u orkestru kojem dirigira Safet Sućić nije funkcionisalo, što su primjetili i navijači na stadionu koji su svoje nezadovoljstvo iskazalli upučujući zvižduke onima kojima su jučer skandirali.

Lako je biti general poslije bitke, no da neke stvari u reprezentaciji tri mjeseca prije Mundijala, nisu posložene na najbolji način jasno je svakom ljubitelju u najvažniju sporednu stvar na svijetu.

Utakmicu smo već analizirali, a kako bismo čuli i stručno mišljenje kontaktirali smo nekadašnjeg selektora našeg nacionalnog tima, Blaža Sliškovića.

"Nije bilo dobro, nema se tu šta skrivati. Ako je selektor ovaj susret želio iskoristiti kako bi vidio neke nove igrače onda je sasvim sigurno i vidio njihove domete. Istina, teško se šta može zaključiti iz jedne utakmice, pogotovo ovakve kakva je bila u Innsbrucku", za SportSport.ba je izjavio Slišković.

"Moram reći da se primjetilo da odnos prema dresu reprezentacije nije na zavidnom nivo. Mislim da to svakog istinskog navijača boli. Odnos prema reprezentativnom dresu i prema navijačima mora biti svetinja", dodao je Slišković.

Nekadašnji selektor mišljenja je da ni kroz kvalifikacije odnos u i oko reprezentacije nije bio baš najbolji.

"Iz nekih priča koje sam čuo, nije sve tako bajno kao što se čini. Istina, pokrivali su nas rezultati u kvalifikacijama. Ko je kriv? Da li je neko kriv? O tome ne bih previše pričao jer nisam 'unutra' i ne bi bilo korektno. Međutim, izgleda da se to sve malo odužilo. Ponovit ću, odnos pojedinaca je zabrinjavajući", kaže legendarni bosanskohercegovački fudbaler.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Zmajevi su izborili nastup na Mundijalu, što je svakako rezultat za pamćenje, no Baka se slaže s našom konstatacijom da u Brazil ne smijemo otići na izlet.

"Potpuno se slažem s vama. Izborili smo nastup na Mundijalu, ali ako ćemo tamo otići samo da bismo ispoštovali neke norme, onda to nije u redu. Za Brazil se trebamo spremiti što bolje i otići tamo po novi istorijski uspjeh. Bez obzira na sve, vjerujem Safetu, njegovom stručnom štabu i reprezentativcima", zaključio je Slišković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije