Slišković: Široki dočekujemo s respektom, ali pokazat ćemo zbog čega smo prvi
Utakmica koja dosta toga može odlučiti

Trener Plemića pred derbi

Slišković: Široki dočekujemo s respektom, ali pokazat ćemo zbog čega smo prvi

Hercegovački derbi između HŠK Zrinjskog i NK Široki bio je tema press konferencije održane na stadionu Plemića, a okupljenim novinarima na raspolaganju je bio trener domaćina sutrašnjeg derbija Blaž Baka Slišković. 

- Evo i ova utakmica, kao i nekoliko ovih prije nje, ima prefiks ključna. U pripremi sva tri protekla gostovanja, od Krupe, govorili smo da je to ključna utakmica. Uspjeli smo s ovih gostujućih utakmica donijeti 7 bodova, koji su nas uz nešto lošije rezultate Želje tri kola prije kraja prvenstva dovele na prvu poziciju.

Što se tiče sutrašnje utakmice, Široki ima nešto bolji omjer u dosadašnjim susretima, ali ipak, znamo koliko nam znači sutrašnji susret, kvalitetno smo sr pripremili i dočekujemo derbi potpuno spremni. Naglasio sam svojim igračima ovaj tjedan nakon Želje, sukladno s tenzijama i euforijom koja se podiže u gradu, da se ne obaziru na to - govori Slišković.

- Oni se trebaju fokusirati na svoj posao, koncentrirati se i rezultat neće izostati. Široki će imati svoju ambiciju, održati to svoje treće mjesto. Sigurno je da će doći bez ikakvih kalkulacija i pokušati odnijeti sva tri boda iz Mostara. Vjerujem da će i oni igrati napadački i moglo bi se desiti da ovaj 50. hercegovački derbi bude neizvjestan do samog kraja. Mi nakon Grbavice radimo u sjajnoj atmosferi, treniramo u miru i goste dočekujemo s velikim respektom ali i optimizmom i vjerujemo da ćemo pokazati zašto smo prvi na ljestvici.

Govorio je Baka i o eventualnoj mogućnosti da već sutra bude poznato ime prvaka Bosne i Hercegovine:

- Pa naravno da nije nemoguće da se i to desi. Normalno je da se nadamo povoljnom rezultatu za nas u Bijeljini, ali iako taj susret počinje pola sata prije našeg, na terenu nećemo uopće razmišljati o tome. Mi smo u situaciji da ne ovisimo ni o kome i da sami sebi kreiramo poziciju, tako ćemo se i postaviti. Situacija je gotovo identična kao i prošle sezone kada je Željo ovisio sam o sebi i ispustio veliku prednost i naravno da je moguće da se takva situacija opet ponovi. No vjerujem da si mi nećemo sebi dopustiti takav luksuz, čak ni da se o svemu odlučuje u zadnjem kolu.

- Što se tiče stanja u momčadi, iz konkurencije je ispao, zbog ozljede prednje lože, Nermin Hajdarević. Velika šteta jer je uzeo veliki zamah, ali ozljeda nije teže prirode, pa će se Bucko brzo vratiti u momčad. Čirjak je odradio suspenziju zbog kartona, Stojkić se vratio skoro u puni pogon pa sam zadovoljan kadrom i zdravstvenim stanjem ekipe - kazuje Slišković.

Apelirao je Baka i na navijače:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

- Volio bih da sutra tribine budu ispunjene. Da se ne dolazi na utakmicu samo kad se slavi titula. Potpora će nam biti itekako potrebna. Pozvao bih i navijače sa zapadne tribine da se malo više uključe u utakmicu. Također, pošto će sutra biti i veliki broj simpatizera Širokog, volio bih da sve protekne u fer i korektnoj atmosferi kakva i dolikuje hercegovačkom derbiju. Vrijeme je da animoziteti između ovih navijačkih skupina dođu kraju, ipak smo mi susjedi, te bi se trebali potruditi da sve prođe bez bilo kakvih incidenata, jer za tim zaista nema potrebe - rekao je popularni Baka Slišković.

Utakmica između Zrinjskog i Širokog igra se sutra u 17h na stadionu Bijeli Brijeg.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti