Slišković: Slobodan sam, volio bih probati nešto novo

Istekao mu ugovor sa Zrinjskim

Slišković: Slobodan sam, volio bih probati nešto novo

Trener novog/starog bh. šampiona Zrinjskog Blaž Slišković dao je intervju za La Gazzettu dello Sport u kojem je, između ostalog, otkrio da mu je istekao ugovor s mostarskim klubom.

Slišković je svojevremeno ostavio trag u Italiji igrajući u dva navrata za Pescaru, a novi trofej koji je osvojio sa Zrinjskim bio je povod novinaru pomenutog lista da kontaktira legendarnog Baku. Jedno od pitanja odnosilo se na to ima li šanse da se Slišković vrati u Pescaru, ovoga puta kao trener...

"Postojao je kontakt prije dvije godine, no tada sam izabrao rodni Mostar. Sada mi je istekao ugovor, slobodan sam i volio bih se okušati u nekoj drugoj sredini. Možda u Francuskoj, gdje sam također igrao, ili u Njemačkoj i Španiji", kazao je Slišković.

Govorio je Slišković i o Zrinjskom, odnosno o kvaliteti bh. šampiona.

"Pritisak je bio veliki, igrači i navijači su nakon prošlogodišnje titule očekivali da ponovimo uspjeh. Što se tiče samih igrača, oni nisu poznati u inostranstvu, no talentovani su. Golman Pirić je prije četiri mjeseca dogovorio transfer u Maribor, tu su još Filipović i Bilbija, pa Kadušić i Hajdarević. Imamo i dobru fudbalsku školu koja, čak i u vrijeme krize, nastavlja proizdvoditi igrače."

A gdje bi Zrinjski danas bio u Italiji?

"U Serie A možda u donjem dijelu tabele, dok bismo u Serie B bili vrlo dobar tim", rekao je, između ostalog, nekadašnji selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rat_rijeci
Gospodin si, nije lako odbraniti titulu u BiH.
27 3
Chupy
U Serie A bili bi zadnji kao i svaki dr klub sa balkana. U Serie B bili bi od pola tabele na dole.
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi