Slišković: Teško ćemo stići zaostatak za Sarajevom, ali svaku utakmicu idemo na pobjedu

Zrinjski sutra dočekuje Slobodu

Slišković: Teško ćemo stići zaostatak za Sarajevom, ali svaku utakmicu idemo na pobjedu

E. Čaušević

Fudbaleri Zrinjskog sutra igraju na domaćem terenu protiv Slobode utakmicu 28. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Plemići su nakon poraza protiv Širokog Brijega propustili šansu da dođu samo na bod zaostatka u odnosu na lidera Sarajevo, a već sutra ih očekuje meč protiv Slobode.

Pred sutrašnju utakmicu održana je press konferencija na kojoj se obratio trener aktuelnog bh. prvaka Blaž Slišković.

"Nakon utakmice sam rekao da je meč mirisao na neodlučan rezultat i mislim da je to najpravednije prema onome što smo vidjeli na terenu. Ipak, imali smo nesreću da primimo taj gol iz kornera na kojem smo najviše radili proteklog tjedna. Ne možemo biti zadovoljni s tim što nam se desilo prije par dana".

"Čitam i izvještaje nakon meča kao da smo propustili priliku da dođemo na -1, ali i Sarajevo je isto propustilo šansu da ode na +7. Ostala je distanca koja ne garantuje Sarajevu da će biti tako lako prvak, ali niti nama da ćemo ih stići. Bod u Širokom nam ne bi nešto puno značio jer Sarajevo ima bolju gol razliku i međusobni odnos i ako se desi da budemo imali isto bodova to nam ništa ne znači".

"Do kraja se moramo potruditi da dobijemo što više utakmica. Teško će biti stići zaostatak, ali nama je najbitnije da osiguramo matematički drugo mjesto i da onda odigramo nešto opuštenije par zadnjih kola. Osjeti se taj neki mali pritisak. Kada smo saznali da je Sarajevo izgubilo 25 minuta pred kraj meča pojavila se nada kod svih nas da pobjedom možemo doći na -1, ali moguće je da smo mogli konkretnije prema naprijed promijeniti sistem iz 4-4-2 u 4-3-3, ali nisam imao igrača koji u tom trenutku može odigrati špicu".

"Prvi dio drugog poluvremena mi je izgledao jako dobro i gledao sam čak i snimak. Oni su igrali na kontru i čekali naše greške. Može se reći da sam možda hrabrije mogao ući u zadnjih 20 minuta, ali lako je sada nakon meča biti general i komentarisati".

"Rekao sam igračima da ne trebamo biti razočarani, ali ostaje distanca od četiri boda i idemo dalje. Okrenuli smo se Slobodi i pokušat ćemo dobiti taj meč. Nakon toga idemo Mladosti i ne preostaje nam ništa do kraja već da idemo svaku utakmicu na pobjedu".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sastav? Vidjet ćemo još. Vratit ćemo se vjerovatno na sistem 4-3-3 i to će biti sigurno promjena u odnosu na Široki. Imperativ pobjede nam nameće jedan takav ofanzivan sistem. Sloboda je pobjedom protiv Sarajeva pokazala da su jaka, čvrsta i karakterna ekipa jer su se s 1:0 vratili na 2:1. Doći će tu da nastave jednu dobru seriju igara i to je ekipa koja ima kvalitet i kompaktnost. Pokazuju zajedništvo i to je ruka trenera koji drži ekipu kompaktnom i vidi se da nema tu pod navodnicima zvijezda i sve je podređeno ekipi. Vjerujem da će i ovdje doći odigrati čvrsto nazad i pokušati nas iznenaditi kontrama jer ćemo mi biti ti koji ćemo diktirati tempo i oni će čekati naše greške koje moramo svesti na minimum".

"Za Filipovića je službeno bilo već 25 dana, a jučer je to potvrđeno. Znali smo odavno da ide i on se ne štedi i sumnjam da će to ostaviti nekog traga na njega i da će se nešto čuvati do kraja sezone. Pokazao je da je profesionalac za primjer i očekujem da do kraja ugovora to pokaže".

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi