Slišković uložio žalbu na odluku N/FSBiH

Trener bh. prvaka Zrinjskog

Slišković uložio žalbu na odluku N/FSBiH

Trener Zrinjskog Blaž Slišković danas je iskoristio pravu žalbu na odluku koju je prije nekoliko dana donio N/FSBiH.

Disciplinska komisija N/FSBiH je Sliškoviću zbog kršenja etičkog kodeksa, tačnije zbog kritika koje je iznio na račun Saveza, izrekla kaznu u vidu zabrane vršenja funkcije od jedne prvenstvene ili Kup utakmice, a uz to je dobio i novčanu kaznu u iznosu od 500 KM.

Slišković je danas, očekivano, iskoristio pravo žalbe, što je potvrđeno i na klupskoj stranici. 

"Blaž Slišković u svojoj žalbi na pet stranica u cijelosti pobija odluku Disciplinske komisije i predlaže da se odluka preinači na način da se u potpunosti odbije zahtjev Odjela za takmičenje NS BiH za pokretanje disciplinskog postupka, ukinu provedene radnje i obustavi disciplinski postupak u cijelosti ili da nakon razmatranja žalbe drugostepeno tijelo ukine prvostepenu odluku i predmet vrati na ponovni postupak zbog postojanja povreda disciplinskog postupka, odnosno zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, zbog čega je nužno provesti novi postupak", navode iz mostarskog kluba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Slišković smatra da je do konačne odluke po žalbi neophodno ukinuti zabranu vršenja funkcije, jer se zbog činjenice da se prvenstvo odigrava gubi svaki smisao žalbe ako suspenzija traje od dana donošenja odluke, pa bi u slučaju usvajanja žalbe žalbenik bio oštećen iz razloga što bi bilo nemoguće protuizvršenje izrečene sankcije.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti