Sliškovića na klupi Plavih čekaju tri paklena gostovanja!

Novi trener Željezničara

Sliškovića na klupi Plavih čekaju tri paklena gostovanja!

A. Čaušević

Blaž Slišković se nakon nekoliko godina ponovo vraća u Premijer ligu i to na klupu Željezničara. 

Slišković je dobro poznato ima praktično svim ljubiteljima fudbala s ovih prostora. O njegovoj karijeri kako igračkoj tako i trenerskoj.

Veoma uspješnu fudbalsku karijeru počeo je mostarskom Veležu, a potom je igrao za Hajduk, Marseille, Pescaru, Lens, Mulhouse, Rennes, Dragovoljac i Zrinjski. Nosio je dresove reprezentacija Jugoslavije i Bosne i Hercegovine.

Trenersku karijeru počeo je u Hrvatskom Dragovoljcu, a zatim je vodio Zrinjski i Brotnjo. Od 2002. do 2006. godine bio je selektor reprezentacije BiH.

Kao šef struke vodio je Hajduk, Zrinjski, Tiranu, Al-Ansar, kineski QD Jonoon, Široki Brijeg, a posljednji angažman je imao u Hong Kongu vodeći Kitchee. Dva puta je osvajao Premijer ligu BiH.

Sa Željezničarom će imati prvenstveni cilj da izbori izlazak na euroscenu što nimalo neće biti lako obzirom na trenutnu poziciju na tabeli.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na tom putu popularnog Baku očekuju tri paklena gostovanja i to Sarajevu (28. kolo), Veležu (30. kolo) i Zrinjskom (32. kolo).

Debitovat će u nedjelju kod Radnika, a zatim slijedi domaći meč protiv Olimpika. Na Grbavici ga čekaju mečevi protiv Širokog Brijega (29. kolo), Borca (32. kolo) te Krupe (33. kolo).

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

starigrad
Prvi zadatak Bake je da povede igrače u Međugorje ne bi li im se UKAZALA EVROPA. Hahahahaha
7 7
Fareus1921
Aja simbolike-prva utakmica sa Željom u Bijeljini hahahha
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi