Sloboda golom Omića savladala Mladost

Šesta pobjeda Slobode

Sloboda golom Omića savladala Mladost

Tuzlanska Sloboda ostvarila je šestu pripremnu pobjedu na Mladosti iz Velike Obarske. Po kišovitom vremenu na pomoćnom terenu stadiona Tušanj Tuzlaci su slavili sa minimalnih 1:0. 

Gol odluke postignut je u 26. minuti susreta nakon krasne asistencije Damira Mehidića i još bolje realizacije kapitena Muhmeda Omića. 

Lopta je s lijeve strane doletjela u srce šesnasterca, a Omić je snažnim trzajem glave šalje u  lijevi gornji ugao nemoćnog Tripića. U nastavku je Sloboda imala odlične prilike preko Omića,  Moranjkića i Kapića, a u finišu je Krpić uzdrmao desnu stativu gola Tripića. 

Gosti su pokušavali da uzvrate istom mjesto, dolazili su do gola Slobode, ali mreža Hadžića i  Fejzića nije ozbiljnije ugrožena za 90. minuta igre. 

U prvom poluvremenu Slobodu je predvodio novajlija Haris Redžepi, koji je pobrao simpatije  publike zbog borbenosti, ali i razigravanja svojih suigrača. 

Slobodi preostaje još jedna pripremna utakmica u nedjelju kada će na Gradskom stadionu u  Srebreniku odmjeriti snage sa Gradinom.

SLOBODA – MLADOST 1:0 (1:0)

Pomoćni teren stadiona Tušanj. Gledalaca 200. Sudija: Elvis Mujić (Banovići). Žuti kartoni: Ramić, Trifković, Hodžić (Mladost). Crveni karton: Kostić (Mladost). Strijelac: 1:0 Omić (27). 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Sloboda: Hadžić, Mehanović, Efendić, Mehidić, Salihović, Omić, Moranjkić, Redžepi, Jahić, J. Mujkić i Krpić. Još su igrali: Husić, Kapić, Jusfbašić i Fejzić.

Mladost: Tripić, Bajić, Ristić, Ramić, Mazić, Hodžić, Krezović, Vasić, Komarčević, Zečević i  Trifković. Još su igrali: Benović, Kostić, Blagojević, Šakić i Jović.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.