Sloboda (MG) umjesto Mladosti u Prvoj ligi RS

Odlučeno na sjednici

Sloboda (MG) umjesto Mladosti u Prvoj ligi RS

Na sjednici Odbora za hitna pitanja FSRS odlučeno je da će Sloboda iz Mrkonjić Grada zamijeniti Mladost u Prvoj ligi RS. 

Nakon što je tim iz Velike Obarske zbog nedostatka finansijskih sredstava bio primoran napustiti takmičenje u Prvoj ligi RS, Odbor za hitna pitanja FSRS je na sjednici donio odluku da će 12. prvoligaš biti Sloboda Mrkonjić Grad.

Novi prvoligaš se birao između Slobode Mrkonjić Grad, Slobode Novi Grad i Leotara, a glavnu ulogu pri odabiru imala je završna tabela i na kraju je očekivano u viši rang preselila ekipa iz Mrkonjić Grada. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Kada je u pitanju sudbina Mladosti, klub koji se nekada takmičio u Premijer ligi BiH će od sljedeće sezone igrati Regionalnu ligu - Istok.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi