Sloboda na Grbavicu putuje bez jednog od ključnih igrača
Mile Lazarević morat će da pronađe rješenje u zadnjoj liniji nakon što je ostao bez kapitena za naredni vikend

Kapiten propušta derbi

Sloboda na Grbavicu putuje bez jednog od ključnih igrača

Edmir Škorić

Narednog vikenda na programu su mečevi petog kola, a jedan od derbija odigrat će se na Grbavici.

Nakon pobjede u Zenicin nad Čelikom (2:0), Željo je vodeći s 10 bodova uz utakmicu više od Sarjaeva koji ima sedam bodova, a tim Amara Osima priliku za nastavak sjajne serije ima već u subotu kada će ugostiti Slobodu.

Tuzlaci su jučer odigrali 0:0 na Tušnju s Veležom i sa pet bodova su tačno na sredini tabele, ali nema sumnje da će i oni nešto da se pitaju na jednom od najljepših stadiona u BiH.

Sloboda želi da izbjegne drugi poraz u sezoni, no po svim parametrima ulogu favorita preuzet će Željezničar. Plavi će u ovom meču biti oslabljeni zbog neigranja Enesa Sipovića i Mehmeda Alispahića, pošto su dobili po treći žuti karton u Zenici.

Defanzivac je propustio meč prvog kola protiv Borca, dok je Alispahić ubilježio minutažu u sve četiri utakmice.

Oslabljena će biti i Sloboda, budući da je Amar Beganović, mladi bh. reprezentativac i kapiten Tuzlaka, dobio javnu opomenu, treću u sezoni, sinoć protiv Veleža.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Beganović je jedan od ključnih igrača Slobode, ali Mile Lazarević će morati da potraži novo rješenje na poziciji desnog beka pred jedno od najtežih gostovanja u sezoni.

Duel sa Veležom propustio je Amer Bekić, no ovaj ofanzivac, koji je postigao dva gola u prva tri kola, mogao bi da bude spreman za okršaj u Dolini ćupova.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

afica2007
E moj skoricu poserem ti se na navijacki dio teksta na jednom od Najljepsih stadiona. Serem sw na taj stadion
11 0
AnijakManjo
Slobodankice ti si na redu.
0 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi