Sloboda neporažena u Visokom

Bosna ispustila pobjedu

Sloboda neporažena u Visokom

Edmir Škorić

Nakon tri vezan trijumfa bez primljenog gola, Tuzlaci su u Visokom remizirali, a do boda gosti stižu golom u zadnjih nekoliko minuta.

Zahuktala Sloboda nije ispunila svoje ambicije na stadionu Luke. No, Tuzlaci mogu biti zadovoljni i bodom obzirom da je vodeći Vitez poražen u Čapljini.

 

Idriz Džafić je u 24. minuti pronšao put do mreže Edina Ribića za slavlje domaćih, da bi Haris Ribić u 38. pogodio za 1:1 i vratio stvari na početak. 

 

Pet minuta prije odlaska na odmor Elmir Kalkan je vratio prednost u korist Visočana. 

 

Posljednjih 20 minut utakmica potpuna terenska incijativa Slobode, koja je pokušavala uglavnom dugim loptama napraviti nešto više u kaznenom prostoru Visočana. I baš  tako su došli do boda.

 

U 86. minuti Mirnes Selamović je matirao domaćeg golmana Bekana, koji se sudario sa jednim od svojih suigrača, te je ostao ležati. Pao je u nesvijest, ali gol je naravno potpuno regularan.

 

Bosna - Sloboda 2:2 (Kalkan 40, Džafić 24/ Ribić 38, Selamović 86)

Žuti kartoni: Frljak, Hasanhodžić, Smajić (BOS)

 

Bosna: Bekan, Mujezinović, Kalkan, Frljak, Hasanhodžić, Pleh (od 60. Fočić), Bećirević, Smajić, Arnaut (od 73. Mahmić), Beširević (od 87. Salkić), Džafić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

 

Sloboda: Ribić, Crnogorac, Mehidić (od 61. Hasanović), Omić, Nezić, Čejvanović, Ribić, Musić (od 78. Jaganjac), Hasić, Gojković, Velagić (od 52. Selamović). 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.