Sloboda odavno nije bila bolja: GOŠK nemoćan na Tušnju!
Dovođenje Zlatana Nalića ispostavio se kao pravi potez rukovodstva tuzlanskog tima

Trijumf Tuzlaka

Sloboda odavno nije bila bolja: GOŠK nemoćan na Tušnju!

M. Šljivak, foto: E. Dindić

Sloboda je u 10. kolu Premijer lige BiH na Tušnju dočekala GOŠK iz Gabele i na kraju je slavila uvjerljivu pobjedu rezultatom 2:0.

Dominirao je tuzlanski tim u ovom meču i na kraju je slavio sasvim zasluženu pobjedu kojom se dodatno približio vrhu tabele.

Sloboda je krenula dobro i u drugoj minuti su prijetili preko Ignjatovića, ali je Kozić dobro odbranio njegov udarac.

Nakon ovog šuta igra se na Tušnju potpuno umirila. GOŠK se zatvorio i pokušao je da na odmor ode sa nulom. Ipak, to im nije pošlo za rukom jer je Sloboda u nadoknadi prvog dijela došla do vodstva.

Slobodnjak sa 25 metara izveo je Said Husejinović. Kozić je bio nemoćan nakon udarca ovog fudbalera i Tuzlaci su zaista sjajnim golom Husejinovića imali prednost na poluvremenu od 1:0.

Nastavak meča također u potpunosti pripada Slobodi. Nakon nekoliko pokušaja u 63. minuti su domaći riješili pitanje pobjednika u ovom duelu.

Husejinović je bio taj od kojeg je sve krenulo. Nakon dobrog prodora uposlio je Vidovića čiji šut brani Kozić. Na odbijenu loptu natrčao je Amar Beganović i pogađa za sigurnih 2:0.

Mogao je tim Zlatana Nalića do kraja i povećati prednost. Imali su još nekoliko dobrih pokušaja, ali je na kraju ostalo 2:0, a sa nova tri boda Sloboda je došla do četvrtog mjesta na tabeli i odavno tuzlanski tim nije bolje stajao u Premijer ligi.

Premijer liga, 10. kolo:

Sloboda - GOŠK 2:0 (Husejinović 45+3', Beganović 63')

SLOBODA: Vukliš, Adžem, Pršeš, Husejinović, Baraban, Ivetić, Beganović, Vidović, Ćivić, Hadžanović, Ignjatović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

GOŠK: Kozić, Čolić, Hasanhodžić, Ereiz, Kulović, Đajić, Raguž, Ramić, Vego, Hasanović, Kovačić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

gladijajator
Dobro je pa Smajić napusti.hehehe niko niko samo Sloboda
26 10
damir bosnjak
trener je cudo
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi