Sloboda odnijela bod sa Koševa

Sarajevo nije uspjelo doći do trijumfa u zadnjoj utakmici osnovnog dijela sezone

Sloboda odnijela bod sa Koševa

Nakon što je u prošlom kolu FK Sarajevo protiv Krupe upisao prvu pobjedu u proljetnom dijelu sezone, izabranici Husrefa Musemića su se i protiv Slobode na svom terenu, u okviru 22. kola Premijer lige BiH, nadali trijumfu. Ipak, Sloboda je uspjela sačuvati svoju mrežu pa je ovaj susret završen rezultatom 0:0.

Domaći su solidno otvorili susret, te su uspjeli nametnuti terensku incijativu. Prvi priliku Sarajevo je imalo u 13. minuti preko Rahmanovića koji iz dobre pozicije šutira pravo u golmana gostiju. Nedugo nakon Rahmanovića u prilici se našao i Velkoski, ali njegov pokušaj odlazi preko gola.

Golmanu Slobode je ozbiljno zaprijetio i Dušan Hodžić u 20. minuti. Bek Sarajeva je odlično šutirao sa nekih 25 metara udaljenosti, ali lopta odlazi pored lijeve stative gola gostiju.

Sarajevo je imalo izgledne prilike u 28. minuti preko Velkoskog i u 33. preko Halilovića, ali se rezultat do odlaska na odmor nije mijenjao.

Treba istaći da je početkom susreta fudbaler domaćih Hebibović pretrpio povredu, pa je umjesto njega od 15. minute na terenu bio Mićo Kuzmanović.

Domaća ekipa je bolje otvorila i nastavak, ali je prvu veliku priliku u nastavku imala Sloboda. U 58. minuti je Amer Bekić pokušao glavom, ali je njegov udarac sjajno zaustavio Pavlović.

Nakon pokušaja Bekića Sarajevo je uspjelo stvoriti nekoliko opasnih situacija pred golom gostiju, ali je izostala realizacija.

Sarajevo je posljednih 20-ak minuta krenulo izuzetno ofanzivno, ali je Sloboda u nekoliko navrata zaprijetila iz kontri. Prvo se u 72. minuti Husić nije najbolje snašao pred golom, da bi tri minute kasnije Pavlović odlično intervenisao i otklonio opasnost ispred svog gola.

Sloboda je prijetila i preko Dine Hodžića, ali je on loše šutirao iz izgledne pozicije u 80. minuti. Mreže su do kraja mirovale, pa je susret Sarajeva i Slobode završen rezultatom 0:0.

Treba dodati i da je glavni arbitar meča početkom drugog dijela isključio trenera domaće ekipe Husrefa Musemića, koji je sa tribina stadiona Koševo morao ispratiti ostatak meča.

Sarajevo je regularni dio sezone završilo na 4. mjestu, te će takmičenje nastaviti u Ligi za pravaka, dok Slobodi predstoje utakmice u okviru Lige za opstanak. Inače, Tuzlaci su ovaj dio sezone završili na 10. mjestu sa 21 osvojenim bodom.

Sarajevo - Sloboda 0:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

SARAJEVO: Pavlović, Hodžić, Stanojević, Sarić, Rahmanović, Velkoski, Hebibović, Mujakić, Bekić, Adukor, Halilović.

SLOBODA: Muminović, Terzić, Rustemović, Bekić, Smajić, Grahovac, Lazevski, Husić, Ivetić, Mijić, Ignjatović.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti