Jahić obavio prozivku, Sloboda počela pripreme za drugi dio sezone

Održan prvi trening

Jahić obavio prozivku, Sloboda počela pripreme za drugi dio sezone

Emir Dindić

Stadion Tušanj" je danas bio mjesto početka zimskih priprema FK Sloboda za nastavak sezone Premijer lige BiH. Na prozivci se pojavilo 26 fudbalera, među kojima su se pojavila i tri nova imena. Ivan Šubert, te Adi Alić i Tarik Saletović koji se vraćaju kući nakon polusezone provedene na posudbi. Dvojica igrača su napustila klub: Samir Mujarić i Senad Jarović.

Na tartanu glavnog terena je održan prvi trening, a trener Adnan Jahić je nakon obavljene prozivke izjavio:

"Ranije smo krenuli nego ostali, jer u naredna tri dana imamo testiranja, ljekarske preglede. Želimo na vrijeme krenuti, a ne da nas hvata kao na početku sezone kada smo malo kaskali sa pripremama. Očekuje nas uvod u pripreme ovdje u Tuzli, a nadam se i da ćemo imati pripreme u nekim ugodnim krajevima što nam je i obećano. Nadamo se dolasku još dva-tri provjerena imena, pojačanja, a ne da nam budu prinove", te nastavio:

"Po prvi put u Slobodi nema igrača na probi. Nama pozicija na tabeli ne daje nam pravo da gubimo vrijeme na igrače koji će doći na probu. To je neka moja vizija. Bolje šansu dati našem omladincu za dobar trenažni proces i neku minutažu. Znate i sami na kojoj smo poziciji i želimo što prije uhvatiti priključak za timovima sredine tabele. Što ne sumnjam. Ako pogledamo neke utakmice iz prvog dijela sezone, nekada nismo imali ni sreće. I gistujući teren. Mislim da smo 19 kola igrali kao gosti. Sloboda je, mislim, nekako bila najpoštenija ekipa u ligi".

Jahić je poručio i da njegovom timu nedostaje jak krilni igrač sa dobrim predispozicijama i igrom "1 na 1". Takođe i dva vezna fudbalera.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Istinska pojačanja, a ne reda radi, a da klub troši novce. Klub će se potruditi da nam dovede ta dva- tri igrača. Nećemo žuriti."

Na startu priprema Crveno - crni su se pojavili u sljedećem sastavu: Semir Bukvić, Ajdin Brkić, Filip Erić, Harun H.Beganović, Muharem Ćivić, Kenin Devedžić, Emir Jusić, Tarik Kapetanović, Kemal Osmanković, Jasmin Osmić, Kenan Delić, Haris Hasanović, Said Husejinović, Alen Kurtalić, Saša Maksimović, Melvin Osmić, Adam Vošnjak, Stojan Vranješ, Amar Pekarić, Amer Bekić, Tarik Saletović, Nikola Komazec, Aldin Mešić, Adi Alić, Ivan Šubert i Eldar Mehmedović.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

fukaraslana
Upravo dajte dovedite trenera ispascemo iz lige . Kad ispadnemo iz lige Boga pitaj kad cemo se vratiti
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi