Sloboda pregazila Troglav, Jedinstvu tri boda u Srebreniku

Pobjede favorita

Sloboda pregazila Troglav, Jedinstvu tri boda u Srebreniku

Midhat Šljivak

Osam utakmica Prve lige Federacije odigrano je danas, a vrijedi svakako izdvojiti pojede glavnih favorita za ulazak u Premijer ligu, Rudara, Bratstva, Slobode i Jedinstva.

Fudbaleri Slobode, predvođeni Ćirom Blaževićem s klupe, slavili su pobjedu od 6:0 protiv Troglava u Livnu.

Nakon dosadnog uvoda u prvih 10-ak minuta, Sloboda je iz prve ozbiljnije prilike stigla u vodstvo. Za 1:0 je u 13. minuti pogodio Sulejman Krpić . 

Nastavila je Sloboda i dalje s napadima na gol domaćeg tima. Stvarali su prilike, ali je golman Troglava Vrgoč, sjajnim odbranama držao svoj tim u igri.  

Ipak, golman domaćih je morao na otvaranju drugog poluvremena ponovo po loptu u mrežu. Sloboda je golom Redžepija u 49. minuti povela s 2:0, te je pitanje pobjednika bilo odlučeno.

Do trećeg gola Tuzlaci stižu u 63. minuti. Za uvjerljivih 3:0 pogodio je Mehidić. Isti igrač je samo pet minuta kasnije povećao prednost na 4:0, da bi već u 70. minuti Redžepi svojim drugim pogotkom potopio Troglav, 5:0. Konačnih 6:0 postavio je Jusufbašiću 84. minuti susreta.

OFK Gradina - Jedinstvo 0:2

Vodeći tim nakon prvog dijela sezone, bihaćko Jedinstvo, slavilo je kao gost u Srebreniku protiv Gradine rezultatom 2:0

Gradina je bolje otvorila meč. Krenuli su odmah po gol, ali su u završnici bili neprecizni. S druge strane, Jedninstvo je iz prve prilike stiglo do vodstva. Za prednost od 1:0 je u 27. minuti pogodio Dizdarević, što je bio rezultat prvog poluvremena.

Iako je Gradina igrala bolje, Jedinstvo se bez većih problema branilo. Odlučili su se igrati na kontranapade, što je domaćem timu zadavalo dosta problema. Sve dileme oko pobjednika otklonjenje su u 70. minuti. Drugi gol za Jedinstvo je postigao Čizmić za sigurnih 2:0.

Bratstvu tri boda u Bugojnu, poraz GOŠK-a, Rudar slavio

Drugoplasirani tim nakon 15. kola, Bratstvo iz Gračanice slavilo je s 2:0 na gostovanju kod Iskre u Bugojnu. U veoma lošoj utakmici mreže se nisu tresle do 70. minute kada su gosti došli do vodstva, da bi u finišu još jednim pogotkom stigli do tri boda.

Rudar iz Kaknja je na domaćem terenu savladao Podgrmeč s 3:0. Dugo su domaći lomili otpor Podgrmeča, a do vodstva su stigli u finišu prvog poluvremena kada je s bijele tačke za vodstvo od 1:0 pogodio Kubat. Gafurović je u 69. minuti pogodio za 2:0, da bi Dželo postigao pogodak za konačnih 3:0.

GOŠK iz Gabele je gostovao u Mostaru, ekipi Branitelja, a na kraju su poraženi rezultatom 1:0. Imao je gostujući tim dobru priliku na otvaranju susreta. Malčić je pogodio prečku, a kazna za promašaj je stigla u 18. minuti, kada je Kožulj doveo Branitelj u vodstvo od 1:0.

Pobjedu je u ovom kolu zabilježila i Čapljina, koja je s 3:0 savladala Mladost. Igman je u Konjicu savladao Bratstvo s 2:0.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Prva liga FBiH, 16. kolo:

Troglav - Sloboda 0:6
OFK Gradina - Jedinstvo 0:2
Čapljina - Mladost 3:0
Igman - Radnički 2:0
Iskra - Bratstvo 0:2 
Branitelj - GOŠK 1:0
Orašje - Budućnost -
Rudar - Podgrmeč 3:0

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.