Sloboda krenula s pripremama, Nalić i Zeba nadaju se pojačanjima: "Sigurno je da neće svi ostati"

Tuzlanski tim se vratio u elitu

Sloboda krenula s pripremama, Nalić i Zeba nadaju se pojačanjima: "Sigurno je da neće svi ostati"

Eldar Ganibegović

FK Sloboda je počeo pripreme za sljedeću sezonu u kojoj će nakon jedne godine izbivanja ponovo igrati elitni rang takmičenja u Bosni i Hercegovini.

Prošle sezone je prvi kroz cilj u Prvoj ligi FBiH prošao FK Sloboda i ponovo će igrati u WWin ligi Bosne i Hercegovine.

Danas je na Tušnju izvršena prozivka igrača. Obradov iz TOŠK-a je na probi, tu je Talha Tabaković, kao i jedan igrač iz Južne Koreje, a nezvanično saznajemo da bi jedno od pojačanja mogao biti i Talisson.

Iako su na spisku, danas na treningu nema Kemala Osmankovića i Obrena Cvijanovića. 

Spisak igrača koji su počeli pripreme:

Azir Muminović, Muhamed Smajić, Harun Hadžibeganović, Faris Jašarević, Aleksandar Ignjatović, Hamza Redžić, Danis Bratovčić, Eldin Hasanbegović, Haris Hasanović, Alen Kurtalić, Adis Hadžanović, Ajdin Beganović, Dino Kalesić, Ajdin Mujić, Jakub Vilakić, Kenan Dervišagić, Obren Cvijanović, Said Husejnović, Nikola Komazec, Ensar Mešić, Kenan Delić, Marat Žlibanović, Kwon Hyuk, Mihajlo Jovašević, Anes Imoćanin, Gabriel Eskinja, Talha Tabaković, Kemal Osmanković, Hamza Bijelić, Ognjen Cvjetković, Hamza Redžić.

Oglasi

Izjave za medije dali su Zlatan Nalić i Zajko Zeba, trener i sportski direktor Slobode. 

"Krenuli smo s pripremama. Znate da nas čeka poteška godina. Imali smo federalnu ligu iza nas, sada to treba malo obnoviti. Vidjet ćemo koliko ćemo uspjeti. Kao što je predsjednik kluba najavio jednu budžetsku godinu... Pokušat ćemo da od tog budžeta koji imamo napravimo jednu konkurentnu Slobodu. Moja trenerska želja bi bila da se pojačamo kako bismo bili konkurentni", rekao je Nalić, pa nastavio:

"Što se tiče naših ciljeva, vi znate da ove godine četiri ekipe napuštaju ligu. Ja kao trener FK Sloboda imam cilj da se s FK Sloboda stigne prefiks opstanka. Mislim da FK Sloboda i po veličini grada i po podršci i navijačke skupine je jedan klub koji uopšte ne bi trebao biti upitan. Sticajem okolnosti na koje ja ne mogu da utječem dovele su do toga da se Sloboda spominje u kontekstu opstanka u ligi. Ja kao trener FK Sloboda i kao dijete ovog grada i FK Sloboda bih želio da definitivno skinem taj prefiks."

"FK Sloboda ni u ligi Jugoslavije nije imala taj prefiks, kada je bilo mnogo boljih i kvalitetnijih klubova. Tako da vidjet ćemo koliko ćemo uspjeti budžetski da ostvarimo to. Bez pomoći grada, struktura ekonomije, ne može se napraviti konkurentan tim. Mi ćemo s ovim što imamo uraditi sve u našoj moći da budemo koliko toliko dostojan protivnik svima", dodao je.

Plan priprema FK Sloboda

Plan priprema je sljedeći - igrat ćemo jedan turnir u Prokupnici koji će da se igra 19. i 20. Poslije toga ćemo da igramo pripreme, gdje tačno, ne znam. Mi još uvijek imamo radnu grupu. Tu su igrači koji su ostali od prošle sezone. Mislim da u suštini prava pojačanja bi trebali da nađemo u narednih sedam do deset dana. Kao što znate priključio nam se i sportski direktor Zajko Zeba koji će biti zadužen za taj sektor i nadam se da će Uprava i Zajko Zeba uspjeti da nađu nekakva dostojna pojačanja koja će da nam daju snagu u Premijer ligi", istakao je Zlatan Nalić.

Oglasi

Zajko Zeba igrao je za Slobodu dvije sezone. Sada se u Tuzlu vraća u ulozi sportskog direktora.

"Mene vežu lijepe uspomene za Tuzlu. Dvije godine sam igrao ovdje, bilo je dosta uspješno. Sada je druga funkcija, nadam se da će biti približno uspješno kao i prošli put. Što se tiče ekipe i terena sigurno da će biti teško. Znamo da četiri ispada. Moramo biti izuzetno kvalitetni", kazao je Zeba i dodao:

"Potrudit ćemo se da dovedemo par igrača da budu pojačanja. Sad hoćemo li pogoditi ili nećemo, mislim da ćemo dobro izvagati u saradnji sa šefom stručnog štaba i povući pravo rješenje. Sigurno je da neće svi ostati, ali to je na šefu stručnog štaba, na trenerima i na meni da vidimo ko je za Slobodu, a ko nije. Što se tiče igrača iz juniora naša je vizija da dobiju šansu i da se na njima gradi neka nova Sloboda."

Pred Slobodom je jedna izazovna sezona, a vidjet ćemo može li tuzlanski tim ostvariti zacrtane ciljeve. 

Posudba iz FK Sarajevo

Kako SportSport nezvanično saznaje, neko od fudbalera iz FK Sarajevo mogao bi doći na posudbu u redove Slobode.

Potražite više informacija na temu WWin liga BiH:

Talha Tabaković je već tu. On nije otputovao u Sloveniju s FK Sarajevo i vidjet ćemo da li će i ko mu se pridružiti iz tima s Koševa.

Ovome dodajmo da finansijska situacija u Slobodi nije sjajna i bajna, pa su tako u ovom klubu odlučili da neće obećavati ono što ne mogu ispuniti. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi