Iskusni fudbaleri ostaju u Slobodi, sprema se dosta odlazaka iz kluba

Tuzlaci sklapaju igrački roster

Iskusni fudbaleri ostaju u Slobodi, sprema se dosta odlazaka iz kluba · Saznajemo

Haris Zilić, foto: Emir Dindić

U FK Sloboda se sprema teren za povratničku sezonu u društvo najboljih, a ekipa lagano sklapa igrački kadar, pa će u narednim danima mnogo toga biti jasnije.

Evidnentno je da Sloboda u novu sezonu WWin lige ulazi sa dosta promjena, a u klubu će gledati da pojačaju roster.

U narednoj sezoni četiri tima ispadaju iz društva najboljih tako da će pred Tuzlacima jedna duga i teška sezona. Cilj će sigurno biti opstanak u WWin ligi koja će od sezone 2025/2026 imati deset klubova.

Prema saznanjima našeg portala pojedini fudbaleri Slobode su dogovorili nastavak saradnje, a neki su odlučili da napuste redove tima sa Tušnja.

Nezvanično, nastavak saradnje sa tuzlanskim klubom dogovorili su Nikola Komazec, Aleksandar Ignjatović i Said Husejinović.

Riječ je o tri veoma iskusna fudbalera koji su svojim igrama nosili Slobodu, davali čvrstinu u igri i u Upravi kluba žele da budu dio tima naredne sezone.

Oglasi

Neizvjesna sudbina u tuzlanskom dresu je za većinu fudbalera, a među njima su Muminović, Kurtalić, Kenan Delić, Cvijanović...

Prema nezvaničnm informacijama do kojih smo došli dres tima iz Tuzle u novoj sezoni neće nositi Mucaj, Dilaver, Hasanbegović, Čivić i Dervišagić.

Uprava kluba radi i na angažovanju pojedinih fudbalera, a ovo ljeto je već bilo pojedinih špekulacija.

Pred vratima Tušnja navodno se nalazi dosadašnji napadač Željezničara Dženan Haračić kojem je istekao ugovor sa klubom sa Grbavice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ono što je sigurno poznato je da naredne sezone dres Slobode neće nositi Filip Erić koji je odlučio otići u "komšiluk" tačnije u ekipu Sloge Meridian iz Doboja.

Čelnici tima s Tušnja obavili su tri razgovora sa Zlatanom Nalićem i očekuje se da se uskoro i zvanično potvrdi da on ostaje na čelu struke ovog kluba.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

PRESEDAN
Sve perspektivni,nema šta,100 godina i 200 kg,njih trojica
2 0
AJDIN2000
Do kraja ove godine vi ce te I matematicki ispasti iz lige
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi