Sloboda pobijedila Rudar iz Pljevlja

Zlatiborske pripreme

Sloboda pobijedila Rudar iz Pljevlja

Edmir Škorić

Fudbalski klub Sloboda jučer je na pripremama na Zlatiboru upisao pobjedu u prvom test meču protiv Rudara iz Pljevlja rezultatom 2:0.

Tuzlaci su pružili dobru i sigurnu partiju te zasluženo slavili protiv crnogorskog prvoligaša.

Mladen Žižović je utakmicu započeo sa sljedećom postavom:

Bukvić, A. Beganović, Ćivić, Karišik, Devedžić, Kurtalić, Dž. Beganović, Predragović, Mujagić, Husejinović i Alić. Nakon što su mreže mirovale u prvih 45 minuta, nastavak susreta donio je golove u mreži Rudara.

Šansu za igru dobili su i ostali prvotimci, a u listu strijelaca se u 46. minuti upisao Mirsad Ramić. Do kraja susreta crveno - crni su povisili na konačnih 2:0, a gol u 81. minuti postiže Saša Maksimović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bio je ovo drugi pripremni meč Slob ode u okviru uigravanja za novu premijerligašku sezonu. Za vikend (subota i nedjelja) Tuzlake očekuju još dva test susreta.

U novu sezonu krenut će 17. jula gostovanjem novom premijerligašu Rudaru u Prijedoru, dok će prvi domaći susret biti odigran tek u 3. kolu protiv Leotara na Tušnju. Između ta dva meča Slobodi slijedi gostovanje u Bijeljini kod Radnika.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DamirT
Malo pogledajte raspored.Rudar dolazi u Tuzlu...
3 1
Skojevska
Trebalobi da Sloboda igra prvu kod kuće, ako nije došlo do nekih promjena.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi