Sloboda sa igračem manje trijumfovala u Krupi
Ekipa Slobode nikada nije pobijedila Krupu na gostovanju. Ipak, tim Zlatana Nalića je danas odigrao sjajan meč i uspio je prekinuti seriju bez pobjede u Krupi, ali u prvenstvu

Baraban za pobjedu

Sloboda sa igračem manje trijumfovala u Krupi

M. Šljivak, foto: E. Dindić

Krupa je u 16. kolu Premijer lige BiH poražena na svom terenu od tuzlanske Slobode sa 0:1.

Uvodne minute meča u Krupi donijeli su brzu i žestoku igru sa obje strane i činilo se kako će publika uživati u ovom meču, ali na kraju nije ispalo onako kako se očekivalo.

Sloboda je većim dijelom prvog poluvremena bila bolji tim. Prvi su i zaprijetili preko Alispahića u 12. minuti, ali je njegov udarac završio u rukama Markovića.

Imali su potom Tuzlaci još nekoliko opasnih napada. Međutim, nije bilo završnog pasa ili udarca, pa im je terenska inicijativa bila uzaludna.

Krupa je u finišu prvog poluvrremena preuzela kontrolu nad utakmicom, a u 39. minuti imali su i prvi konkretan šut prema golu Vukliša. Dobro je pokušao Milanović, ali njegov udarac odlazi pored gola i na odmor se otišlo bez golova (0:0).

Krupa je bolje ušla u nastavak meča. Milanović je prvi prijetio Vuklišu, ali golman Slobode dobro brani i spašava svoj tim.

Međutim, Vukliš u 54. minuti pravi veliku glupost. Dobio je dva žuta kartona u jednoj minuti zbog prigovora i sudija Sivac ga je poslao pod tuš, pa je Sloboda ostala sa igračem manje, a na gol je stao Čokorilo.

Nije Krupa sa igračem više napravila apsolutno ništa. Sloboda je bila bolji tim, a u 77. minuti Tuzlaci su i poveli. Livančić sjajno prolazi po desnoj strani, uposlio je Barabana koji pogađa za 0:1.

Do kraja je domaći tim dominirao. Imali su nekoliko pokušaja, ali je ostalo 0:1 i Sloboda je došla do tri boda.


Premijer liga BiH 16. kolo:

Krupa - Sloboda 0:1

KRUPA: Marković, Redžić, Makitan, Lukić, Dujaković, Palić, Nikodijević, Dekić, Savić, Nikolić, Milanović.

SLOBODA: Vukliš, Adžem, Pršeš, Baraban, Smajić, Ivetić, Beganović, Čivić, Alispahić, Zukić, Ignjatović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi