Spektakl na Tušnju uskoro počinje: Pranjić i Varešanović otkrili sastave!

Sloboda dočekuje Sarajevo

Spektakl na Tušnju uskoro počinje: Pranjić i Varešanović otkrili sastave!

Endin Čaušević

Sloboda i Sarajevo igraju danas veliki derbi na Tušnju u okviru 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a već su poznati i sastavi za ovaj okršaj.

Sigurno je da nas na Tušnju danas očekuje dosta uzbuđenja u duelu starih rivala, jer oba kluba su pod imperativom pobjede.

Slobodi je svaki bod zlata vrijedan u borbi za opstanak i sigurno je da će ekipa debitanta Danijela Pranjića krenuti veoma ofanzivno od prve minute kao što je hrvatski stručnjak i najavio na press konferenciji.

No, s druge strane sigurno je i da ekipa Sarajeva stiže u Tuzlu po tri boda jer više nemaju prava na kiks ukoliko žele da dođu do Evrope iduće sezone.

Zbog toga je jasno da nas na Tušnju očekuje pravi spektakl, a početak utakmice je u 16 sati.

Oglasi

Do početka meča ostalo je nešto manje od sat vremena, a Pranjić i Varešanović već su saopštili početne sastave.

Sloboda: Erić, Osmanković, Maksimović, Alić, Šubert, Beganović, Pervan, Vranješ, Kapetanović, Bekić, Vošnjak.

Sarajevo: Dizdarević, Jelić Balta, Mulalić, Čataković, Vrančić, Renan, Guliashvili, Šerbečić, Radović, Martinović, Ziljkić.

Sloboda se trenutno nalazi na osmoj poziciji sa 24 osvojena boda, dok je Sarajevo šesto sa osam bodova više u odnosu na tuzlanski klub.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Glavni sudija današnje utakmice će biti Antoni Bandić iz Gruda, dok su njegovi pomoćnici Davor Beljo (Mostar) i Goran Dujak (Odžak). Četvrti sudija će biti Josip Martinović iz Čapljine.

Također, ovi klubovi su se sastali već dva puta u ovoj sezoni. U prvom meču na Bilinom polju bilo je 1:1, dok je u drugom susretu ekipa Slobode u Banovićima slavila sa 2:0.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Ja kao pravi Pitar zelim Slobodi srecu i da pobijede akobogda. Ovo nije Sarajevo nego Tanova prčija!
1 1
plemic
spektakl je bio jučer u čitluku, rapsodija ... i najvažnije je da smo prešli famoznih 13 bodova, sad nas borac ne može stići i uz vicinu pomoć!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi